Traģēdija Ogrē: mirušā tuvinieki meklē aculieciniekus

© Depositphotos

Pagājušajā nedēļā Ogres centrā tika notriekta sieviete, kura pēc dažām stundām slimnīcā nomira. Viņas radinieki, kā arī likumsargi meklē notikušā aculieciniekus, lai saprastu sadursmes gaitu, vēsta "Degpunktā".

Par to, ka māsa ir iekļuvusi negadījumā, Zinaīda uzzināja vien nākamajā dienā. Sieviete agri no rīta saņēma zvanu no slimnīcas ar vēsti, ka sadursmē gūtās traumas bijušas pārāk smagas un 71 gadu vecā Leontīne nomirusi.

Sievieti 9. oktobrī neilgi pēc pulksten vieniem dienā notrieca automašīna Mālkalnes prospektā 3, iepretim veikalam un spēļu zālei. Leontīne bija saņēmusi pensiju un devās uz bankomātu izņemt naudu.

“Viņa šķērsoja ielu pirms gājēju pārejas. Trīs četri metri. Cik mēs zinām no aculieciniekiem, viņš ir ar ļoti lielu ātrumu braucis. Es domāju, ka viņam jāsaņem visaugstākais soda mērs,” asaras valdīdama, stāsta mirušās sievietes māsa Zinaīda.

"Jo tādas slepkavas nevar braukāt pa ielām. Šeit varēja būt bērns, šeit varēja būt suns, vienalga kas, viņš tiktu nobraukts. Bet šoreiz bija tā mana māsa. Viņš atņēma dzīvību manai vienīgajai māsai. Es uzskatu, ka tāds cilvēks nedrīkst nesodīts staigāt pa pasauli. Labi, viņa negāja tieši uz pārejas, gāja pirms, bet tas neko nedod. Ja viņš brauca pa šo ielu ar lielu ātrumu, šeit ir satiksme, šeit ir pats pilsētas centrs, kur jāskatās gar malām, jābūt uzmanīgam. Te kuru katru brīdi var izskriet arī bērns uz ielas. Es domāju, ka visi, kas mani dzird un klausās, mani atbalstīs. Šādi cilvēki ir jāsoda."

Jau vairāki negadījuma aculiecinieki ir sazinājušies ar sievieti un gatavi sniegt liecību likumsargiem, tomēr ikkatrs videomateriāls vai aculiecinieka redzētais ir vērtīgs.