Satraucoši notikumi Purvciemā: skolēni ziņo par vīrieti ar ieroci

Ilustrattīvs attēls © F64

Pie vienas no Rīgas skolām pēcpusdienā sapulcējās operatīvie dienesti un teju visi mācību iestādes audzēkņi. Bija izplatījušās ziņas, ka netālu no skolas teritorijas kāds draud bērniem ar šaujamieroci, vēsta "Degpunktā".

Pie Purvciema vidusskolas pēc mācību stundām sacēlās pamatīgs tracis. Ap skolu bija sabraukušas vairākas Valsts policijas automašīnas un arī mediķu busiņš.

Likumsargi bija saņēmuši informāciju, ka kāds blakus mācību iestādes teritorijai staigā ar ieroci.

“Īsumā, vienam vīrietim bija pistole. Butaforija, visticamāk. Un tur vēl bija narkomāni. Viņus tagad savāks un aizvedīs uz reanimāciju. Kur viņi šobrīd iet? Tur ir mašīna, viens sēž. Vispār nekas nav zināms. Šāva? Nē, viņš vienkārši baidīja bērnus,” stāstīja uzrunātie skolas audzēkņi.

Pēc bērniem sabraukušie vecāki bija neizpratnē par kņadu, un atvašu stāsti šķita neticami, bet tomēr raisīja daudz jautājumu. Kāda audzēkņa mamma, vaicāta, vai saprot, kas noticis, atbild: tikai no bērnu stāstītā. “Pēc aculiecinieku vārdiem, es sapratu, ka viens puisis cieta. No kā, es nezinu, teica, ka ievainots kājā,” stāsta mamma.

“Degpunktā” vaicāja par notikušo skolas vadībai, bet saņēma atbildi, ka mācību iestādes telpās un teritorijā nekas nav noticis. Pēc diennakts starp jauniešiem izplatījās vairāki video, kuros redzams kāds vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu. Viņš to rāda bērniem. Izskatās, ka viņš jauniešus pazīst.

“Draugi, lai gan oficiāla informācija nekur nav pieejama, sekotāji stāsta, ka policija brauca uz vietu pie Purvciema šo video redzamo personāžu dēļ. Viņi esot vicinājušies ar pistoli. Runā pat, ka viņi kaut kādu skolnieku esot piekāvuši. Bet es joprojām gaidu informāciju no policijas,” ziņots kādā no izplatītajiem video.

Likumsargi mums gan norāda, ka sākotnējā informācija par ieroci neapstiprinājās.

“Ierodoties VP amatpersonām, likumsargi sastapa nepilngadīgu puisi, kurš norādīja, ka viņam mēģināja atņemt telefonu, nodarot miesas bojājumus, kamēr vēl viens puisis paspēja aizmukt. Cietušais puisis norādīja uz iespējamo vainīgo personu, kurš bijis alkohola reibumā. Aizturēts jaunietis, un uzsākts kriminālprocess.”

Krimināli

Pie vienas no Rīgas skolām pēcpusdienā sapulcējās operatīvie dienesti un teju visi mācību iestādes audzēkņi. Bija izplatījušās ziņas, ka netālu no skolas teritorijas kāds draud bērniem ar šaujamieroci, vēsta "Degpunktā".

Svarīgākais