Sievieti šokē kāda zādzība Rīgā

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Kāds nelabvēlis Rīgā, Pļavnieku apkaimē nakts stundā piesavinājās svešu motorolleri. Zaglis braucamrīku pamanījās aizdzīt no diennakts maksas stāvvietas, vēsta "Degpunktā".

Kāda motorollera īpašniece rīta pusē vēlējās savu braucamo nogādāt pie mehāniķiem, taču ierodoties spēkratu novietnē Pļavniekos Brāļu Kaudzīšu ielā, sievieti sagaidīja nepatīkams pārsteigums.

“Kad ieradāmies autostāvvietā, atklājām, ka ir pazudis. Vispirms, negribējās ticēt, ka tas ir iespējams. Tā kā autostāvvieta ir aprīkota ar novērošanas kamerām, uzreiz lūdzām noskatīties video no tām. Bijām šokā,” saka motorollera īpašniece.

Maksas stāvvietas videonovērošanas kameras fiksētajos kadros redzams, ka ziņkārīgais braucamrīku entuziasts ap plkst. 1.30 naktī, visnotaļ pārliecinošā solī dodas motociklu un rolleru virzienā. Pietuvojies vienam no močiem, garnadzis pārbauda vai īpašnieks ir saslēdzis stūri - pirmais mēģinājums izrādās nesekmīgs.

Taču tas zagli neattur no tālākas rosīšanās transportlīdzekļu novietnē. Aši tiek noskaidrots, ka arī nākaimais divriteņu spēkrats no vietas nav izkustināms, turpretī ar trešo piegājienu, laupītājs izceļ laimīgo lozi un ar savu guvumu nesteidzīgi dodas prom nezināmā virzienā. Pēc zagļa veiktajām darbībām noprotams, ka, visticamāk, viņš ir iesācējs, jo ieradies bez speciāliem instrumentiem.

Svarīgākais