Mašīna uz jumta; Variņu pagastvecis avarē un pamet notikuma vietu

© F64

Ceļa vidū pamests avarējis Smiltenes novada pašvaldības auto Variņu apkārtnes iedzīvotājos raisījis neizpratni. Versijas par to, kā transportlīdzeklis nonāca uz jumta, ir dažādas, tomēr visiem ir skaidrs, kurš cilvēks iesaistīts negadījumā. Tas ir vietējais pagastvecis Uldis Birkenšteins, kurš šobrīd atbildību uzņemas negribīgi, vēsta "Degpunktā".

Par notikumu, kur ar automašīnu it kā avarējis Variņu pagasta pārvaldes vadītājs Uldis Birkenšteins, dzirdējuši teju visi sastaptie tuvējās apkārtnes iedzīvotāji.

“Nu, it kā dzēris bija. Nu, mums te bija tā tikšanās ar iedzīvotājiem, nu, deputātu tikšanās ar iedzīvotājiem. (DP: Šodien?) Nē, vakar vakarā. Nu, es nemāku teikt, it kā esot dzēris bijis,” saka pagasta darbiniece.

Kā stāsta sieviete, pārvaldes vadītājam esot palūgts pamest sanāksmi, pēc kā viņš strauji devies prom. Pats Uldis Birkenšteins gan noliedz versiju par to, ka vadījis mašīnu un bijis alkohola reibumā. Viņš saka, ka avārijas brīdī atradies blakus sievai: “Kaut kā parāvās mašīna, un apgāzās, un viss. Un tur nav nekādu problēmu. Mašīnai ir “kasko”, neviens dzēris nebija.”

Vietējo iedzīvotāju vidū nav pārliecības par to, ka automašīnā pie stūres bijusi pārvaldes vadītāja sieva. Braukts esot pārāk traki - palikušas pat pēdas krūmos.

“(DP: Zināms, ka viņš pats bija pie stūres?) Es domāju, ka pats. Diez vai, nu, tur sieva bija. Es tam pilnīgi neticu. Jo tādā ātrumā te neskries, lai te dabūtu viņu uz mutes. Tad kā tur bija jānesās, lai uz tādas kants apgrieztu viņu uz mutes. Cietušais aizmuka. (DP: Aizmuka prom?) Jā, aizlaidās. (DP: Pirms policijas atbraukšanas?) Jā.”

Valsts policija apstiprina, ka par notikuma vietas atstāšanu un avārijas izraisīšanu ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Neatkarīgi no blakus apstākļiem šobrīd vīrietim jāizcieš sekas par notikušo, norāda Smiltenes domē.

“Pašvaldība ir pieprasījusi rakstveida paskaidrojumu no amatpersonas un atstādinājusi no amata pienākumu veikšanas līdz tālākai apstākļu noskaidrošanai. Atstādināts viņš ir šīs avārijas dēļ? Jā, šī te notikuma dēļ,” teic Smiltenes novada pašvaldības pārstāve Santa Sinka.

Krimināli

Svētdien, 15. septembrī, agri no rīta Kleistos dzīvība izdzisa kādam jaunam puisim. Viņš kopā ar meiteni uz motorollera bija devušies izbraucienā un, pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ, nobrauca no ceļa un ietriecās kokā, vēsta "Degpunktā".