Noziegums, kas šokēja valsti: Austrālijā meklē vīrieti, kurš mazulim uzlēja verdošu kafiju

© Rūta Kalmuka/F64

Austrālijas policija sadarbojas ar starptautiskajiem spēkiem, lai atrastu vīrieti, kurš apsūdzēts par karstas kafijas uzliešanu deviņus mēnešus vecam zīdainim piknika laikā Brisbenā. Incidentā, kas notika 31.augustā, mazulis guva smagus sejas un ekstremitāšu apdegumus.

Aizdomās turamais, 33 gadus vecs vīrietis, aizbēga no Austrālijas, pirms varas iestādes varēja viņu identificēja. Viņš izlidoja no valsts no Sidnejas lidostas sešas dienas pēc uzbrukuma un tikai 12 stundas pirms policija viņu identificēja. Pašlaik viņš tiek meklēts par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, par kuru Austrālijā var piespriest mūža ieslodzījumu.

Uzbrukums tika raksturots kā "neizskaidrojams" un "brutāls". Aculiecinieki ziņo, ka vīrietis piegājis pie bērna un uzlējis viņam virsū verdošo termosa saturu, pēc kā pazudis.


Bērnam jau ir veiktas vairākas operācijas, un viņam var būt nepieciešama vēl viena ādas transplantācijas operācija.

Kvīnslendas policija paziņoja, ka aizdomās turamajam, kas raksturots kā ceļojošs strādnieks, kurš bieži apmeklējis Austrāliju kopš 2019. gada, izmanto pretnovērošanas metodes, kas apgrūtina izmeklēšanu. Lai gan policijai ir zināma viņa patvēruma valsts, šī informācija netiek izpausta, lai neapdraudētu izmeklēšanu.

Bērna ģimene pauda sarūgtinājumu par aizdomās turētā bēgšanu, taču jutās arī atvieglota, ka viņš pametis valsti. GoFundMe līdzekļu vākšanas akcijā zēna ārstēšanai jau ir savākti vairāk nekā 150 000 Austrālijas dolāru (apmēram 100 000 eiro).

Krimināli

Svētdien, 15. septembrī, agri no rīta Kleistos dzīvība izdzisa kādam jaunam puisim. Viņš kopā ar meiteni uz motorollera bija devušies izbraucienā un, pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ, nobrauca no ceļa un ietriecās kokā, vēsta "Degpunktā".