VIDEO: Smagā avārija uz Vidzemes šosejas; auto apgāžas uz jumta

© F64

Pagājušajā nedēļā vēstīts par nopietnu avāriju uz Valmieras šosejas Krimuldas pagastā. Netālu no pagrieziena uz Bīriņiem incidents beidzās traģiski – ar viena cilvēka nāvi. Diemžēl arī otrdien gandrīz tajā pašā vietā uz lielceļa bija nepieciešama glābēju un mediķu palīdzība. Pēc divu spēkratu sadursmes viena no automašīnām gulēja grāvī uz jumta, vēsta "Degpunktā".

Izbrauciens uz vietējo pārtikas veikalu “Škoda” šoferim negaidīti aprāvās mājupceļā. Seniors, visticamāk, neaprēķinot mašīnas gabarītus, izbrauca uz šosejas, daļēji ieripojot pretējā joslā, kur tobrīd brauca kāds “Citroen” šoferis. Šķērslis uz ceļa lika “bulkvāģa” vadītājam bremzēt, bet no sadursmes izvairīties tomēr neizdevās, un “Citroen” iekūleņoja grāvī.

Notikuma vietā satiktais vīrietis, “Škoda” šofera radinieks, atklāj būtisku faktu, kas, pēc viņa domām, šajā incidentā bija liktenīgs: “Šoferi 80+ [vecumā] ir ļoti bīstami uz ceļa. Šiem šoferiem ļoti jāizvērtē savas prasmes, manieres un reakcijas ātrums. (..) Labāk pajautāt, lai viņu kāds aizved.”

“Citroen” vadītāja atbrīvošanai tika piesaistīta ugunsdzēsēju glābēju tehnika, turklāt, pēc aculiecinieku teiktā, mediķi pie cietušā pavadīja krietni ilgāku laiku nekā pie seniora no “Škodas”. Neatliekamas palīdzības dienestā apstiprina ziņas par diviem cietušajiem, bet abu vīriešu veselības stāvoklis uzskatāms par apmierinošu.

Svarīgākais