Nāve neskaidros apstākļos. Smārdes pagastā notikusi traģēdija

© Aivars Ķesteris/F64

Smārdes pagastā vēl līdz galam nenoskaidrotu iemeslu dēļ kāds autovadītājs nespēja savaldīt savu spēkratu un uzbrauca vienai no autoceļa aizsargbarjerām. Metāla konstrukcija triecienu neizturēja, un automašīna iegāzās grāvī. Diemžēl vadītājs šajā negadījumā gāja bojā, vēsta "Degpunktā".

Ģirts īsi pēc astoņiem rīta pusē no Tukuma devās Smārdes virzienā. Samazinājis braukšanas ātrumu pirms tilta, kas ved pāri Slocenes upei, vadītājs pamanīja, ka viena no autoceļa aizsargbarjerām ir salocīta. Pēc īsa mirkļa vīrietis ievēroja, ka grāvī tikai dažu metru attālumā no ūdens guļ pamatīgi sadauzīts spēkrats.

Ģirts nevilcinoties devās lejup pa stāvo krastu, lai saprastu, kas noticis. Viņš reaģēja nekavējoties, tvēra pēc telefona un uzgrieza numuru 112.

Glābēji talkā ņēma vinču, lai transportlīdzekli no grāvja izceltu. Saistībā ar notikušo ceļu satiksmes negadījumu likumsargi ir uzsākuši kriminālprocesu un skaidro notikušā apstākļus.

“Kāds 1960. gadā dzimis vīrietis vadīja “Volkswagen” markas automašīnu. Šobrīd nenoskaidrotu iemeslu dēļ vīrietis nobrauca no ceļa braucamās daļas un uzbrauca ceļa barjerai. Negadījumā dzīvību zaudēja automašīnas vadītājs,” norāda Valsts policijas pārstāve Rūta Strautniece.

Savukārt vietējie Jāņukroga apkaimes iedzīvotāji pieļauj, ka, iespējams, autovadītājs pie stūres zaudēja samaņu.

Kā stāsta apkārtnes ļaudis, šis negadījums nav saistāms ar agresīvu braukšanas manieri vai atrašanos pie stūres reibumā, dzīvību zaudējušais vīrietis vietējiem bija labi pazīstams un vedis priekšzīmīgu dzīvesveidu.

Svarīgākais