Meitene mirst pēc četru dienu ciešanām bez mediķu palīdzības: vecāki viņu ārstēja mājās

© Depositphotos

ASV Teksasas štatā mirusi 12 gadus vecā Miranda Sipa. Viņas vecāki meitu ārstēja ar smūtijiem un vitamīniem.

Skolniece guva dzīvībai bīstamu kakla traumu. Četras dienas viņa varēja tikai "mirkšķināt acis un nedaudz kustināt rokas", liecina policijas ziņojumi. Taču vecāki bērnu neaizveda uz slimnīcu un atstāja viņu mājās, raksta "Daily Afisha", atsaucoties uz "The New York Times" un "The Independent".

Māte un patēvs nolika meiteni uz grīdas. Vecāki, pēc likumsargu domām, varēja mēģināt dot bērnam skābekli. Ārsti vēl nav paziņojuši meitenes nāves cēloni. Pagaidām zināms, ka Mirandai nebija neviena kaulu lūzuma.

"Viņi domāja, ka varētu viņu izārstēt paši, un mēs domājam, ka viņi negribēja pievērst lieku uzmanību tam, ka meitene ir ievainota. Kas ir dīvaini ironiski, bet tā viņi domāja," sacīja policijas priekšnieks.


Policija konstatēja, ka tikai piektajā dienā pēc Sipas ievainojuma kāds no ģimenes mājām piezvanīja 911. Meitenes māte, 36 gadus vecā Denīze Balbaneda, pameta māju kopā ar bērnu, bet vēlāk viņai tika lūgts apturēt automašīnu un nodot meitu neatliekamās palīdzības darbiniekiem.

Šajā brīdī Mirandai gandrīz vairs nebija elpas. Viņa nomira slimnīcā pēc divām stundām. Denisa un viņas vīrs, 40 gadus vecais Džeralds Gonzaless tika aizturēti apsūdzībās par vieglprātīgu smagu miesas bojājumu nodarīšanu nepilngadīgai personai. Balbanedai ir vēl viens bērns, kurš dzīvo kopā ar savu bioloģisko tēvu.

Pēc šerifa teiktā, Denīze neizteica nožēlu par Mirandas nāvi. Gonzaless gan sacīja, ka to nožēlo.

Svarīgākais