Dīvainības Ķekavā: ar ieroci nošauj govi

Ilustratīvs attēls © Kaspars Krafts/F64

Apsekojot savu saimniecību, kāds lauksaimnieks Ķekavas novadā saskārās ar nepatīkamu skatu. Nostāk no ganāmpulka zālienā gulēja viena no govīm bez dzīvības pazīmēm. Apskatot lopu tuvāk, ievērots, ka tam redzamas šāviena pēdas, vēsta "Degpunktā".

Saimnieks atklāj, ka mirusī govs ir bijis lielisks papildinājums ganāmpulkam, līdz ar to ir žēl par zaudējumu.

Tā kā blakus pļavām ir medību teritorijas, arī netālu no ganāmpulka nožogojuma atrodas šāvēju torņi, Ivars neizslēdz iespēju, ka dzīvnieks ir miris tieši šāviena dēļ. Par to liek domāt arī saimnieka dzirdētais šāviens, caurums govs skaustā un tas, ka metāla detektors pīkstēja brīdī, kad tika novietots virs dzīvnieka.

Apkārtnē, kurā izvietoti medību torņi, ir daudz privātmāju. Šāviens raidīts krēslā, kas šobrīd iestājas pietiekami agri, lai pastaigā joprojām būtu varējis doties arī kāds cilvēks, kurš varēja gadīties lodes priekšā.

Lai izprastu, kas tieši liktenīgajā vakarā notika ganībās, tika iesaistīta arī Valsts policija.

“Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 112. panta 2. daļas un ir nozīmēta ekspertīze. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu,” saka Valsts policijas pārstāve Līga Dziļuma.

Svarīgākais