Slēpās aiz kokiem un ēkām; kādu "izrādi" jaunieši ar narkotikām izspēlē policistiem

Ilustratīvs attēls © F64

Rosību Ulbrokas centrā kādā vakarā ievēroja vietējā policija. Vairāki vīrieši, slēpdamies aiz kokiem un ēkām, veica aizdomīgas darbības. Apturot vienu no transportlīdzekļiem, kas bija iesaistīts narkotiku darījuma veikšanā, policisti atrada vairākus narkotiku iepakojumus, vēsta "Degpunktā".

Ropažu novada pašvaldības policisti video novērošanas kamerās ievēroja aizdomīgus vīriešus, kas šķietami nodarbojas ar narkotiku tirdzniecību. Tā kā ekrānos redzamie cilvēki jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar aizliegtu vielu lietošanu, likumsargi nolēma pārbaudīt situāciju.

“Veicot apstākļu noskaidrošanu, gan autovadītājs, gan pasažieris skaidroja, ka viņi braukājot skatīt nekustamo īpašumu pirkšanai, bet tā saruna bija neskaidra. Tie apstākļi bija nesakritīgi ar to, kas bija konstatēts video novērošanas kamerās. Veicot datu pārbaudi, noskaidrots, ka automašīnas vadītājs ir bez autovadītāja apliecības. Viņš ir Kanādas-ASV dubultpilsonis. Arī paskaidrot savas darbības ciematā un tikšanās iemeslus nespēja.”

Automašīnā sēdošie gan nebija tie, kurus policija ievēroja sākotnēji. Taču šo vīriešu izskats liecināja par to, ka viņi, iespējams, ir lietojuši apreibinošas vielas, tādēļ abi braucēji tika aizturēti un sākta viņu pārmeklēšana.

“Sākot pārrunas ar vadītāju, vadītājs atzina, ka iepriekšējā dienā ir lietojis marihuānu, kā arī ilgstošas sarunas rezultātā viņš paskaidroja, ka aizliegtās vielas viņš ir iegādājies no blakussēdētāja,” pauž Ropažu novada PP Operatīvā vadības centra priekšnieks Gedominskis.

“Es pāris reizes no viņa ņēmu vitamīnus. Viņš zina, kam ir vitamīni,” policistiem pārbaudes laikā sacīja vīrietis.

Taču tā saucamie vitamīni nav vienīgais, ko jaunietis bija nolēmis lietot. Viņš bija vēlējies iegādāties pusgramu kokaīna par 100 eiro. Pats transportlīdzekļa šoferis, saprotot, ka nu jau ir atklājis pietiekami daudz informācijas, pastāsta arī, kur atrodamas narkotikas. “Jā, atradīsiet, manās durvīs - pa kreisi. Tur ir pusotrs grams,” pastāstīja jaunietis.

Krimināli

Automašīna bez aizmugurējā rata un žoga atlūzas cilvēkiem atgādina par avāriju, kurā tika iesaistīts transportlīdzeklis, kas attiecīgajā brīdī pat nepiedalījās ceļu satiksmē. Šoferis, kas savu auto stūrēja bez vadītāja apliecības, spēkratu nesavaldīja un izraisīja sadursmi, vēsta "Degpunktā".

Svarīgākais