Teikā nogrand sprādziens; sekas traģiskas

© MN

Ķimerēšanās ap dārza tehnikas ierīcēm kādam vīrietim Teikas mikrorajonā noslēdzās letāli. Kaimiņi stāsta, ka cilvēks pēdējo nedēļu laikā bija pamatīgi ieskrējies ar grādīgo dzērienu lietošanu, vēsta "Degpunktā".

Biķernieku ielas nama iedzīvotāji stāsta, ka izdzirdējuši divus sprādziena trokšņus. Līdzcilvēku dzīvokļus liesmas neskāra, taču cilvēki neslēpj, ka izbīlis bija pamatīgs.

Kā iespējamo ugunsnelaimes cēloni cilvēki min ķimerēšanos ap elektroierīcēm. Taču pārliecības par to līdz galam nav.

“Smēķēja spēcīgi. Iedzēra, bija tā. [DP: Aizmiga?] Visticamāk, jā. Dēls sajuta dūmu smaku. Es gāju kaimiņiem zvanīt pie durvīm. Un ar viņu gājām tur, un kaut kas uzsprāga. Viņš droši vien tur kaut ko darīja. Bija divi sprādzieni. Dēls uzreiz aizbēga. No virtuves izskrēja,” saka nama iedzīvotājs Igors.

Pēc ierašanās adresē, lai iekļūtu pirmā stāva telpās, ugunsdzēsēji nekavējoties pieņēma lēmumu izsist mitekļa logus.

Krimināli

Ceļa vidū pamests avarējis Smiltenes novada pašvaldības auto Variņu apkārtnes iedzīvotājos raisījis neizpratni. Versijas par to, kā transportlīdzeklis nonāca uz jumta, ir dažādas, tomēr visiem ir skaidrs, kurš cilvēks iesaistīts negadījumā. Tas ir vietējais pagastvecis Uldis Birkenšteins, kurš šobrīd atbildību uzņemas negribīgi, vēsta "Degpunktā".