Brīdina, ka līdz Latvijai nonākusi īpaši bīstama narkotiskā viela

Ilustratīvs attēls © Kaspars Krafts/F64

Policijas reidā pamanīts kāds narkotiku tirgonis, kas nodod nelegālo maisījumu nepilngadīgam jaunietim. Šī mēneša laikā izdevies aizturēt divus pārkāpējus, kādus 49 gadus vecus vīriešus, kuri izplata īpaši bīstamu narkotisko vielu, vēsta "Degpunktā".

Valsts policijā 17. jūlijā tika uzsākts kriminālprocess pret kādu vīrieti, kurš 16 gadus vecam jaunietim pārdeva īpaši bīstamas narkotikas, kas tautā sauktas par “šoru”. Tāpat kriminālprocess uzsākts arī par narkotisko vielu nelikumīgu iegādāšanos un glabāšanu.

“Dotā kriminālprocesa ietvaros šodien minētā persona atzīta par aizdomās turēto. Ar tiesas lēmumu persona apcietināta,” norāda policijā.

Šajā gadījumā tika pārdots narkotiku maisījums, kuru veido trīs vielas. Viena no narkotikas sastāvdaļām ir protonitazēns, kas var izraisīt dažādas nopietnas veselības problēmas, piemēram, samaņas zudumu un veicināt nepietiekamu audu apgādi ar skābekli, kas var būt dzīvībai bīstami.

“Protonitazēns ir Latvijā jauna narkotiska viela, no kuras lietošanas var iestāties smagas sekas,” skaidro VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 4. biroja 1. nod. priekšnieka vietnieka p.i. Kristīne Liepiņa.

Svarīgākais