Nepilngadīga meitene tramvajā piedzīvo īstas šausmas

Ilustratīvs attēls © F64

Kāda tramvaja pasažieriem nācās apvienot spēkus ar tā vadītāju, lai aizkavētu kādu vīrieti, kurš maršruta laikā uzmācās nepilngadīgai meitenei. Tramvaja kustība Juglas virzienā tika apturēta piecpadsmit minūtes, līdz ieradās likumsargi un cilvēku aizturēja, vēsta "Degpunktā".

Pirmā maršruta tramvajā Diāna kopā ar māsām devās Juglas virzienā. Sieviete ievēroja, ka pāris pieturas pirms apstāšanās vietas “Uzvaras bulvāris” sabiedriskajā transportā iekāpa kāds aptuveni piecdesmit gadus vecs vīrietis. Pēc neilga brīža cilvēks kādas jaunas meitenes virzienā izteica dīvainas frāzes, kas Diānai šķita nepiemērotas un aizdomīgas.

“Mēs dzirdējām komplimentus no tā vīrieša. To, ka viņš teica - viņai ir skaistas acis, skaistas rokas. Burtiski pāris sekunžu, varbūt minūtes laikā viņš jau sāka viņai uzmākties - sāka viņai bučot vaigus, skūpstīt rokas, sāka glaudīt vēderu. Bija saprotams, uz ko tas iet.”

Pēc dažām minūtēm pusaudze sākusi raudāt. Diāna saprata, ka jārīkojas nekavējoties.

“Es piecēlos kājās, jautāju viņai, vai viņai viss ir kārtībā. Viņa man neko neatbildēja. Vaicāju vēlreiz, un tikai tad viņa ar acīm parādīja, ka viņai nav viss kārtībā. Es tam vīrietim teicu: “Lūdzu, ejiet prom no šīs meitenes.” Viņš jau bija viņai pieķēries, čukstēja ausī, viss notika.”

Aizdomīgais tips turpināja ignorēt vairākkārtējus sievietes aizrādījumus pārstāt veikt netiklās darbības. Diāna paaicināji meiteni sev blakus un zvanīja policijai. Palīdzēt centās arī kāds cits pasažieris, taču nesekmīgi.

“Mēs vēl nebijām neko pateikuši [sabiedriskā transporta] vadītājam, proti, lai nobloķē durvis. Viņš [vainīgais - aut. piez.] pieiet pie durvīm, spiež podziņu, bet kaut kāda iemesla dēļ apstājās pie durvīm. Es otram pasažierim teicu: “Turi viņu ciet! Turi un nelaid vaļā!” Kaut kāda iemesla dēļ viņš to nevarēja izdarīt refleksīvi, tāpēc man nācās viņam skriet pakaļ un vilkt atpakaļ tramvajā. Mamma pieklauvēja pie vadītāja [durvīm], lūdza bloķēt durvis, un mēs gaidījām policiju. Bija apturēta visa ceļu satiksme - pieturā nostāvējām minūtes 15 noteikti.”

Kā informēja Valsts policijas pārstāve, vīrieša identitāte ir noskaidrota, un šobrīd notiek izmeklēšanas process.

Svarīgākais