"Es biju šokā!" Aculieciniece stāsta par iespaidīgo pakaļdzīšanos Rīgā

© Ekrānšāviņš no video/Degpunktā

Pārgalvīgi pasažieri īrētā nomas auto otrdienas vakarā bija nolēmuši uzrīkot pamatīgu “šovu” Teikas mikrorajona ielās. Braucēji krietni pārsniedza ātrumu, un apkaimes iedzīvotājiem neatlika nekas cits kā par neadekvāto vizināšanos ziņot likumsargiem, vēsta "Degpunktā".

Vakara pusē ar bērniem atgriezusies no pastaigas pa Biķernieku mežu, Sindija novietoja savu spēkratu iekšpagalmā. Izkāpjot ar meitām no automašīnas, sievieti pārsteidza skaļš troksnis, kas vairāk atgādinājis lielā ātrumā braucošu kravas auto.

“Dzirdējām sirēnas, liels putekļu mākonis, pēkšņi aizbrauca tā īrētā automašīna milzīgā ātrumā,” stāsta Sindija.

Neprātīgi traucoties pa bedrēm klāto un visnotaļ šauro braucamo daļu, kuras abās pusēs atradās novietotas apkaimes iedzīvotāju automašīnas, nomas transportlīdzeklī braucošie pārgalvji pamatīgi riskēja un tik tikko savaldīja savu braucamo, sagādājot trauksmainus mirkļus tiem cilvēkiem, kuri iespaidīgo pakaļdzīšanos vēroja no dažu metru attāluma.

“Viņi atvēra durvis, mēģināja mukt, policija viņiem pakaļ un noturēja. Tālāk skatījos, kur manas meitiņas, vai viss kārtībā, es biju šokā. Mums dzīvojamā zona, tur bieži bērni brauc ar velosipēdiem, es brīnos, ka neviens necieta,” saka Sindija.

Runājot par aizturēšanas brīdi, sieviete izsaka minējumu, ka pārkāpēji, visticamāk, izlēmuši ņemt kājas pār pleciem, jo bez atļautā ātruma pārsniegšanas jaunieši, iespējams centušies no likumsargiem slēpt kādas aizliegtās vielas, kas atradās automašīnas salonā.

Valsts policijas darbinieki informāciju par neadekvāto “Ford Focus” vadītāju saņēma no iedzīvotājiem.

Valsts policijas pārstāve Līna Bagdone informē: “Nekavējoties reaģējot uz saņemto informāciju, likumsargi pamanīja norādīto transportlīdzekli, taču tā vadītājs neklausīja policijas likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli, bet gan uzsāka bēgšanu. Pakaļdzīšanās laikā tika panākta automašīna “Ford” un aizturētas vairākas personas no tās.”

Bēgšanas laikā īrētā spēkrata vadītājs pamanījās pārkāpt virkni ceļu satiksmes noteikumu.

Svarīgākais