Skaidro, kā notika traģiskā BMW avārija Kurzemē

© Ekrānšāviņš no video/Degpunktā

Neremdināma vēlme ķert adrenalīnu uz viena no valsts autoceļiem sestdien, 6. jūlijā, Smārdes pagastā traģiski noslēdzās kādai cilvēku grupai, kas traucās pa šoseju virzienā no Apšuciema uz Milzkalni. Neprātīgais brauciens, kura laikā pamatīgi pārsniegts atļautais pārvietošanās ātrums, trīs cilvēkiem bija pēdējais, vēsta "Degpunktā".

Nošķeltais koka zars trieciena brīdī iedūries spēkrata vadītāja sēdeklī kā ass šķēps. Lai atbrīvotu mirstīgās atliekas un izceltu cietušo cilvēku, ugunsdzēsēji sudraba krāsas “BMW” jumtu pārgriezuši kā konservu kārbu.

Avārijas brīdī transportlīdzeklis sadalījās un braucamrīka aizmugure iekārās žogā. Pat atpakaļskata spogulis, kuru rotā boksa cimdu suvenīrs, aizlidoja vairāku metru attālumā. Drošas satiksmes eksperts Oskars Irbītis klāsta, ka smagais ceļu satiksmes negadījums varēja arī nenotikt.

“Ir pilnīgi skaidrs, ka, apskatot jau šo notikuma vietu, pirmkārt, redzot šīs vairāk nekā 50 metru garās bremzēšanas pēdas, nolauztu egli, apskādētas vēl divas egles un defragmentētu automobili, ir skaidrs, ka noteikti ātrums bija pārsniegts ne minimāli, bet krietni. Šobrīd es vēl nevaru precizēt, par cik, notiek negadījuma rekonstruēšana, gatavojamies izveidot datormodeli, lai noskaidrotu precīzu šo ātrumu, ar kādu automobilis ir pārvietojies.”

Oskars piebilst, ka transportlīdzeklis bija pamatīgi novecojis. Par to pēc trieciena liecina automašīnas defragmentācija. Satiksmes drošības eksperts uzsver, ka notikuma vieta liecina par tiešām ārkārtīgi pārgalvīgu transportlīdzekļa vadīšanu. “Tātad, ja mēs braucam tik neapzinīgi, tik daudz pārsniedzot ātrumu, mēs nevaram sagaidīt citas sekas. Tātad skaidrs - te ir bojāgājušie, smagi cietušie, un jebkurš, kurš mēģinās to atkārtot, - rezultāti būs tieši tādi paši,” pauž Irbītis.

Svarīgākais