Purvciemā vīrietis vicinās ar ieroci; pavērš to pret bērnu

Ilustratīvs attēls © F64

Deviņus gadus vecu bērnu Purvciemā sabiedējis kāds pamatīgi iereibis vīrietis, kurš pie savas garāžas vicinājies ar gāzes ieroci. Sabiedētā meitene nekautrējās notikušo izstāstīt vecākiem, un pārkāpējs aizturēts, vēsta "Degpunktā".

Informāciju par vīrieti, kurš Upeņu ielā pie garāžas šaudās ar gāzes ieroci un biedē apkārtējos, likumsargi saņēma no kādas meitenītes tēva. Bērns bija patrāpījies iereibušā šāvēja ceļā un pamatīgi pārbiedēts.

Arnis Dudāns, VP Rīgas Ziemeļu pārvaldes Kriminālpolicijas biroja 2. nodaļas priekšnieks:

“Bērns bija gājis garām, atradies notikuma vietas tuvumā, un šis vīrietis bija vērsis gan pret bērnu, gan pret citu personu. Šāvis nebija, bet bija pavērsis [ieroci]. Bērns no notikuma vietas ātri aizgāja, sabijies pameta notikuma vietu. [Jaut.: Viegli izdevās viņu atrast? Viņš bija tur pat kaut kur - rajonā?] Jā, persona atradās tajā pašā notikuma vietā, kur arī atbrauca speciālo uzdevumu vienība, konstatēja un aizturēja minēto personu. [Jaut.: Vai tobrīd pie viņa atradās ierocis? Bija kādi draudi likumsargiem?] Pie personas aizturēšanas brīdī šaujamieroča nebija, bet persona izrādīja aktīvu pretošanos. Bija agresīvs, uzbudināts, alkohola reibumā, līdz ar to bija nepieciešams lietot fizisku spēku un speclīdzekļus, lai minēto personu aizturētu.”

Vīrietis bija pavērsis ieroci arī pret taksistu pie daudzstāvu mājām. Automašīnā esošais videoreģistrators pārgalvja darbības iemūžināja. Pēc aizturēšanas veikta kratīšana vīrieša dzīvesvietā un garāžā, kur arī atrasts šaujamierocis un patronas. Gāzes ieroča glabāšanas un nēsāšanas atļauja vīrietim nav.

Vīrietim draud pat līdz pieciem gadiem ilgs cietumsods.

Krimināli

Uz kādu daudzstāvu māju Bolderājā, Finiera ielā, tika saņemts izsaukums, jo kārtējo reizi vienā no dzīvokļiem bija sācies strīds. Kā stāsta vietējie, notikums nav pārsteidzošs, jo sarunas skaļos toņos ir dzīvokļa iemītnieku ikdiena. Tomēr šoreiz ģimenes galva palaidis rokas un par to saņēmis sodu, vēsta "Degpunktā".