Atklāj šokējošas detaļas par traģēdiju Viļānos

Ilustratīvs attēls © Romāns Kokšarovs/F64

Pērn februārī ziņots par traģisku ugunsgrēku Viļānos. Tajā dzīvību zaudēja seniore. Viņas nams naktī aizdegās, liesmām ieskaujot to platībā. Tagad par notikušo zināmas jaunas detaļas. Izrādās, māja tika aizdedzināta ļaunprātīgi, zinot, ka tajā atrodas cilvēks. Prokuratūra krimināllietu nodevusi Latgales rajona tiesai, apsūdzēts kāds vīrietis, vēsta "Degpunktā".

Pērn februārī uguns atspīdums logos uzmodināja blakus mājas iedzīvotājus, kuri pamanot, ka kaimiņienes nama jumts jau liesmo pilnā platībā, izsauca ugunsdzēsējus. Palīdzēt vairs nebija iespējams. Liesmas strauji izplatījās. Vien pēc ugunsgrēka likvidēšanas krāsmatās tika atrasts mājas īpašnieces mirstīgās atliekas.

To, ka notikušais varētu būt ļaunprātība, tobrīd vietējie vēl nespēja iedomāties. Izmeklēšanas laikā noskaidrojās, ka kāds iereibis, aptuveni 30 gadus vecs vīrietis, personīgu motīvu vadīts, devies uz konkrēto māju un aizdedzinājis ēkas ārdurvis. Dedzināšanu viņš, tā teikt, piekopis vairākkārt.

"Personai ir uzrādīta apsūdzība par piecām epizodēm. Visas ir sevišķi smagi noziegumi. Četras epizodes mums ir mantas iznīcināšana, šķūnīšu dedzināšana un bojāšana. Un viena epizode no tām ir - gājusi bojā sieviete. Tieši inkriminēts ir 116. pants. Tas ir tieši personas nonāvēšana, bet ar netiešu nodomu, jo izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka persona, bojājot svešu mantu, tieši dzīvojamo māju, bija apzinājusies, ka mājā bija atradusies arī sirmgalve. Tādējādi pieļāvis personas nāves iespēju."

Apsūdzētais vīrietis savu vainu atzina tikai vienā no dedzināšanas epizodēm, neatzīstot mājas nosvilināšanu.

Vīrietis jau iepriekš ir sodīts un šobrīd atrodas aiz restēm. Viņš ir atzīts par sabiedrībai bīstamu.

Krimināli

Savu spēju pārvērtēšana peldoties, īpaši alkohola reibumā, var beigties letāli. Šo frāzi glābēji atgādina nepārtraukti un ne velti. Viņi teju ikdienu steidz palīdzēt cilvēkiem, kas nokļuvuši nelaimē, baudot ūdens priekus. Diemžēl ne visi novērtē glābēju iesaisti un mēdz izrādīt arī agresiju, vēsta "Degpunktā".

Svarīgākais