Rīgā nogrand sprādziens; kāds vīrietis mēģinājis izdarīt pašnāvību

© Kaspars Krafts/F64

Sestdienas vakarā Rīgā, Braila ielā, nogranda sprādziens vienā no daudzstāvu ēkas dzīvokļiem. To izraisīja kāds vīrietis, kurš miteklī atvēra gāzes padevi un, kā stāsta kaimiņi, gribēja aizdedzināt cigareti, izraisot pamatīgu blīkšķi un izbīli apkārtējiem, vēsta "Degpunktā".

Trūkstošie logi un izmētātās mantas atklāj daļu ainas, kāda pavērās brīdi pēc sprādziena trešā stāva miteklī. Kā stāsta vietējie, dzīvokļa saimnieces radinieks bija nolēmis izdarīt pašnāvību, taču šo ieceri īstenot neizdevās.

“Viņš jau varbūt cerēja, ka nomirs uzreiz, bet ne vienmēr tā gadās tik jauki, kā gribas. It kā esot zīmīti atstājis, un policija savākusi tās pārpalikumus,” zina stāstīt blakus dzīvojošā Ausma.

Notikuma vietā strādāja vairākas operatīvo dienestu ekipāžas, to skaitā arī Valsts policija, kas šobrīd uzsākusi izmeklēšanu saistībā ar notikušo.

“Daudzdzīvokļu mājas 3. stāva dzīvoklī notika sprādziens. Tā rezultātā cieta šī dzīvokļa iedzīvotājs, kurš tika nogādāts ārstniecības iestādē. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas, proti, par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.”

Kaimiņi atklāj, ka dzīvokļa īpašniece ir vīrieša tante, kura šobrīd atrodas medicīnas iestādē, jo cietusi no radinieka vardarbības. Tāpat kaimiņš bieži vien redzēts malkojam grādīgos dzērienus, tādēļ apkārtējiem nav pārsteigumu par to, kurš izraisīja sprādzienu.

Vislielāko skādi mājoklim guvusi kaimiņiene no blakus kāpņutelpas. Viena no istabas sienām saplaisājusi, otrā istabā no sekcijas izbirušas tajā ievietotās mantas. Attiecīgajā brīdī mājās bijusi gan pati, gan dēls, taču abi palikuši sveiki un veseli.

“Es gulēju dīvānā, skatījos televizoru. Tas bija pēc astoņiem, ap deviņiem. Mani uzmeta gaisā. Es pielēcu kājās un skatos, kaut kas uz manis ir uzbiris. Man pat radās sajūta, ka uz manis ir stikli,” pastāsta cietusī kaimiņiene.

Pēc dzīvokļa apskates noteikts, ka tajā drīkst turpināt dzīvot, taču jāgaida padziļināta ekspertīze, lai saprastu, vai plaisas sienās var turpmāk radīt apdraudējumu.

Svarīgākais