Divi briti Vecrīgā iekuļas lielās nepatikšanās, nelāgi izrīkojoties ar Ukrainas karogu

© Kaspars Krafts/F64

Divi ārzemnieki, tā teikt, sasmēlušies drosmi glāzē, izklaidējoties Vecrīgā, nolēma izkrāsot savu vakaru ar Ukrainas karogu. Vīrieši to norāva no kādas ēkas fasādes, un kad bija gana izpriecājušies, pārmeta pāri baznīcas īpašuma žogam. Nesodītas gan šīs darbības nepalika, vēsta "Degpunktā".

Abus vīriešus ar Ukrainas karogu slājam pa centra ielām nevarēja nepamanīt. Tā kā karogu jaunieši pārmeta pāri žogam un sāka skriet prom no notikuma vietas, videocentra darbinieki uz adresi nosūtīja pašvaldības policijas ekipāžu. Izrādījās, ka abi vīrieši ir no Lielbritānijas.

“Mēs, protams, atbalstam Ukrainu un mēs negribējām kaitēt. Mēs vienkārši par daudz izdzērām. Par daudz izdzērām,” tā policistiem savu rīcību skaidroja vīrieši.

Ņemot vērā situāciju, policijas darbinieki ar vīriešiem devās uz vietu, kur karogs pārmests pāri žogam, un pēc tam vīrieši nogādāti Valsts policijā.

Krimināli

Kanavas apgabalā, Rietumvirdžīnijas štatā, Donaldam Rejam Lancsam (63) un Žannai Kejai Vaitfejai (62) ir izvirzītas nopietnas apsūdzības par viņu adoptēto afroamerikāņu bērnu piespiešanu strādāt necilvēcīgos apstākļos un ieslodzīšanu šķūnī.