Uz ziņu par kautiņu, kurā iesaistīti bērni, policija reaģē ar ilgstošu kavējumu

© Ģirts Ozoliņš/MN

Mēs runājam un runājam, ka valstī ir jāmazina vardarbības noziegumi un viens no pirmajiem palīgiem šāda mērķa sasniegšanai ir policija. Tomēr kārtējo reizi pierādās, ka tā arī tā apņemšanās paliek tikai vārdos un uz papīra.

Nepatīkamu pieredzi piedzīvojusi kāda jūrmalniece: "Daudzdzīvokļu mājas pagalmā izceļas kautiņš. Bļauj sievietes un bērni,veči kaujas, vārtās pa zemi un auro. Plkst.14:30 piezvanu #112 un lūdzu pāradresēt uz Jūrmalas pašvaldības policijas telefonu. Operatores kundzīte ziņkārīgi jautā kas noticis, bet tomēr pāradresē uz Valsts policijas telefonu. Izstāstu par traci un lūdzu ātri atbraukt,jo kautiņā iesaistīti mazgadīgi bērni. Tracis turpinās. Ir plkst. 15:16 , bet neviena policija vēl nav ieradusies. Tas tā normāli?"

Vienlaikus tiek atgādināts, ka šomēness Jūrmalā uz ielas tika sadurta sieviete.

Neko citu prātīgu, kā vien sarkasmu, komentētāji nespēj pateikt, jo situācija tiešām ir paradoksāla: "Vajag teikt pagalmā kāds raksta rupju twītu par LGBT+ vai ka kautiņā iesaistīti geji un šķiet, gejs tiek sists vairāk... kā arī, ja pateiksii, ka iespējams, ka upuris ir krievs, prokurora dēls, tad policija būs pēc minūtes"

"Visi policisti "aizņemti" ar sēdēšanu krūmos un autovadītāju sodīšanu par +1km/h pārsniegšanu. Vairāk sodu, lielākas prēmijas, piemaksas un balvas. A ko viņiem tur kaut kāds sadzīvisks kautiņš."

Jūrmalnieki raksta, ka pašvaldības policijai trūkst resursu - uz 50 tūkstošiem iedzīvotāju esot tikai divas policijas ekipāžas, tāpēc ierašanās notikuma vietā var kavēties par vairākām stundām.