1. tramvajā Rīgā notiek kas briesmīgs; iesaista arī policiju

© Ilze Zvēra/F64

Tramvaja pasažieris pamanīja vīrieti, kurš paslepus filmē un fotografē apkārt esošās meitenes un sievietes, taču brīdī, kad tiek pieķerts, izliekas, ka neko nav darījis, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Dodoties mājās no darba, Kristofers kā pārvietošanās līdzekli nolēma izmantot 1. tramvaju. Sabiedriskajā transportā viņa uzmanību piesaistīja kāds aptuveni 40 gadus vecs vīrietis, kurš ar viedtālruņa kameru šķietami mēģināja pakļūt zem meiteņu un sieviešu svārkiem: “Es ieraudzīju, ka viņam pretī sēž meitene, apmēram 16-17 gadi. Meitene piecēlās kājās, un viņa roka pastiepās zem svārkiem.”

Saprotot situāciju, vīrietis nolēma aprunāties ar filmētāju, taču brīdī, kad kungs tika uzrunāts, viņš steidzīgi noslēpa savu viedtālruni.

“Tur bija daudz sieviešu un meiteņu. Viņas visas sāka pievērst uzmanību, kad sāku runāt. Gados sievietes sāka teikt, vai tik tas nav tas pats, ka mammai meitu fotografēja. Tad teica, ka jāsāk uzmanīties un nevajag vilkt svārkus un kleitu vasarā. Es biju šokā, ka no apkārtējiem nav nekāda atbalsta,” saka Kristofers.

Informāciju par transportā piedzīvoto Kristofers ievietoja sociālās tīklošanās vietnē “Facebook”, pievienojot arī vīrieša fotogrāfiju. Komentāros sāka atsaukties sievietes, kuras arī pieredzējušas nepatīkamus mirkļus sabiedriskajā transportā: “Man šodien darbā arī pie kases viņš ko tādu izdarīja pircējai, tikai es nebiju tik pārliecināta. Vairākus gadus jau šādi rīkojas. 2-3 gadus atpakaļ arī centrā tika manīts - autobusā filmēja visas sievietes, bērnus, pusaudzes viņa tuvumā. Centās tikt zem svārkiem ar ieslēgtu zibspuldzi. Šo jau pirms gada ar visu policiju noķēru. Lieki minēt, ka viņam kabatā bija nazis un tika atrastas piecu dažādu sieviešu bildes no vienas dienas.”

Lai būtu skaidrs, kā rīkoties šādās situācijas, Valsts policijas pārstāve skaidro vēlamo rīcības plānu, lai pēc iespējas ātrāk situāciju varētu atrisināt: “Līdzīgos gadījumos, saskaroties ar šādām personām, ieteicams neiesaistīties konfliktos, bet, paejot tālāk un sevi neapdraudot, izsaukt uz notikuma vietu policiju. Svarīgi arī piefiksēt personas pazīmes.”

Kristofers par situāciju arī ir ziņojis policijai, tāpēc šobrīd cer, ka tā tiks risināta, lai pārvietošanās sabiedriskās vietās nekļūtu par apdraudējumu.

Krimināli

Kāda tramvaja pasažieriem nācās apvienot spēkus ar tā vadītāju, lai aizkavētu kādu vīrieti, kurš maršruta laikā uzmācās nepilngadīgai meitenei. Tramvaja kustība Juglas virzienā tika apturēta piecpadsmit minūtes, līdz ieradās likumsargi un cilvēku aizturēja, vēsta "Degpunktā".