Sarkandaugavā divu draugu pasēdēšana beidzas ar nelaimi

Ilustratīvs attēls © F64

Sarkandaugavas apkaimes ziedu tirdziņš naktīs mēdz pārvērsties par vietējo iedzīvotāju iemīļotu pulcēšanās vietu, kur rāmā gaisotnē pavadīt pavasara vakarus un iemalkot arī kādu stiprāku dzērienu. Tomēr ne vienmēr viss notiek tik gludi, kā plānots, vēsta "Degpunktā".

Naktī uz pirmdienu bezrūpīgo mieru patraucēja kāda iereibusi domubiedru trijotne, kas agresīvi uzbruka diviem vīriešiem, kuri tobrīd sēdēja uz soliņa un vadīja laiku saturīgās sarunās. Vienam no cietušajiem tika salauzts žoklis un nolaupīts mobilais telefons, ko gan vēlāk izdevās atgūt vīrieša sievai.

“Es zvanu policijai. Policija mani pārsūta, pārslēdz uz ātro palīdzību. Lai viņi konstatē tur sasitumus vai to fizisko kaitējumu. Un tālāk ātrā palīdzība aizved uz slimnīcu,” stāsta piekautā vīrieša sieva Marita.

Sieviete ir neizpratnē, kādēļ viņas palīgā sauciens ticis novirzīts mediķiem, ja notikusi vardarbība un pastrādāts noziegums. Sieviete stāsta, ka pēc incidenta nekavējoties uzgriezusi numuru 110.

“Kā saka, pārslēdzot to zvanu uz ātro palīdzību, ja būtu policija atbraukusi, viss būtu uzreiz uzzināts no viņa paša, kaut arī viņš ar pūlēm runāja. Es vienkārši nesaprotu to situāciju, bet, ja cilvēks, piemēram, būtu vai bezsamaņā vai kā. Nu, kā tad tā policija rīkojas?” nesaprašanā ir Marita.

Par notikušo šobrīd ir uzsākta resoriskā pārbaude.

Krimināli

Pērn februārī ziņots par traģisku ugunsgrēku Viļānos. Tajā dzīvību zaudēja seniore. Viņas nams naktī aizdegās, liesmām ieskaujot to platībā. Tagad par notikušo zināmas jaunas detaļas. Izrādās, māja tika aizdedzināta ļaunprātīgi, zinot, ka tajā atrodas cilvēks. Prokuratūra krimināllietu nodevusi Latgales rajona tiesai, apsūdzēts kāds vīrietis, vēsta "Degpunktā".