Aculiecinieks stāsta par traģēdiju Rīgas centrā

© F64

Kādā avārijā Rīgas centrā bojā gājis jauns vīrietis. Sadursmē tika ierauti četri spēkrati - “Peugeot”, “Mercedes”, “Lexus”, un garāmbraucot aizķerts arī “Audi”. Dzīvība izdzisa nomas automašīnas vadītājam, kurš sadursmi arī izraisīja. Aculiecinieki stāsta, ka vīrietis pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, vēsta "Degpunktā".

No sadragāta nomas “Peugeot” 21 gadu vecā vīrieša mirstīgās atliekas atbrīvoja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki. Līķis tika noguldīts uz zemes un apklāts ar zilu maisu.

Negadījums notika pēc pulksten desmitiem vakarā. Centra ielas jau bija samērā klusas. Turpat pie viena no Krišjāņa Valdemāra un Kalpaka bulvāra krustojuma luksoforiem savā spēkratā sēdēja Aigars. Viņš stāsta, ka brauca no 11. novembra krastmalas puses, dienas gaitas darījušas savu, bijis zināms sagurums.

“Paskatījos uz luksoforu, kāda gaisma, tā kā nedaudz piebremzēju, un tajā brīdī atskanēja troksnis. Es pavērsu skatienu uz priekšu, un tad tas “autiņš” bija triecies iekšā, “pakaļa” pa gaisu, tie dūmi. Spēkrats uzkrita virsū uz jumta blakus stāvošajai mašīnai. Tas bija tāds moments, tas tik fiksi notika, ka es pat nepamanīju, no kuras puses viņš brauca un kā tas “Bolt” bija braucis.”

Uzreiz satiksme krustojumā apstājās. Netālu bija arī Valsts policijas ekipāža, kas negadījuma vietā ieradās teju uzreiz pēc sadursmes.

Redzētais neatstāja vienaldzīgus. Aigaram blakus sēdošā pasažiere bija satraukta un līdzpārdzīvoja.

“Tas bija tāds šoka moments, protams. Pirms tam kaut kādi atmiņu faili arī bija izdzēsti, pirms tā notikuma. Nepatīkams skats. Piedodiet par izteicienu, Holivudas cienīgs skats bija. Tādu kino negribētos redzēt katru dienu.”

Divi “Lexus” sēdošie cilvēki tika aizvesti uz slimnīcu. Pārējie iesaistītie tika sveikā cauri bez traumām.

Svarīgākais