Ventspilniekus šokē ziņas par atkritumos atrasto jaundzimušā līķi

Ilustratīvs attēls © Gints Ivuškāns/ F64

Svētdien, 12. maijā, kāda sieviete Ventspilī, izmetot atkritumus, konteinerā pamanīja ko savādu un pagalam biedējošu. Izskatījās, ka atkritumos izmests jaundzimušā līķis. Kad ieradās likumsargi, šausminošais fakts apstiprinājās – kāds atkritumos Bangu ielā 61 bija izmetis neiznēsāta bērna mirstīgās atliekas, vēsta "Degpunktā".

Bērniņu atrada Staldzenes stāvkrasta laukuma atkritumu konteinerā.

Ziņa vēl nav paguvusi pāršalkt pilsētu, tomēr iedzīvotāju emocijas ir neviltotas. Notikušais ir šokējošs.

“Bez vārdiem, es nezinu, man pilnīgi nelabi… Kas tie par cilvēkiem mūsu laikos. Tas taču nav cilvēks, kas to darījis,” saka Marija.

Savukārt Aleksandrs, kurš bieži apmeklē pludmali, uzskata, ka šis kopumā ir kluss rajons, nekārtības te netiek novērotas bieži. Uzzinot par traģisko notikumu, viņš nespēj tam atrast loģisku izskaidrojumu.

“Ventspilī ir tā kapsula, kur atstāt bērnu. [Degpunktā: Baby box?] Jā, slimnīcā. Kad es nesen biju tur aizgājis, man parādīja, kur ir,” stāsta Aleksandrs.

Savukārt Aldonis, kurš dzīvo netālu, stāsta, ka stāvlaukums ir iecienīta jauniešu atpūtas vieta nakts vēlajās stundās. “Varētu būt no pilsētas. Tā kā te nomaļa vieta, pilsētā nemetīs, metīs te,” bilst vīrietis.

Krimināli

Vairāku dienu garumā, nepatīkama aromāta nogurdināti, kāda Slimnīcas ielas nama iedzīvotāji Jēkabpilī nolēma noskaidrot, no kurienes nelabā smaka uzradusies. Taču mājinieku centieni izvēdināt telpas jau pēc neilga brīža pārtapa asa sižeta filmas cienīgā scenārijā, vēsta "Degpunktā".

Svarīgākais