19 gadus veca māte nomērdē badā savu meitu: zīdainis nenodzīvoja pat divus mēnešus

© Rūta Kalmuka/F64

Ukrainā, Volīnijiā, nomira mazulis, kuru, pēc izmeklētāju domām, badā nomērdējusi viņa 19 gadus vecā māte. Kā informē Volīnijas apgabala prokuratūras preses dienests, pasaulē bija nākusi vesela meitenīte, vēsta UNIAN.

Kā norāda likumsargi, māte apzināti sistemātiski nebaroja, neinteresējās par viņas veselību, kā arī nevērsās medicīnas iestādē, lai sniegtu bērnam palīdzību.

Mātes apzinātas rīcības dēļ mazulis nenodzīvoja pat divus mēnešus.

Tāpat tiek atzīmēts, ka saskaņā ar tiesu medicīniskās ekspertīzes slēdzienu bērns miris nepietiekama uztura dēļ.

Luckas pilsētas bērnu slimnīcas, kur mazulis reģistrēts, direktora vietniece Ruslana Zajaca vietējam televīzijas kanālam pastāstīja, ka meitenīte tika barota ar krūti.

Pirmajā tikšanās reizē, dažas nedēļas pēc dzemdībām, daktere fiksēja, ka bērns pieņemas svarā kā parasti. Pēc mediķu teiktā, jaunie vecāki nebija ieradušies uz nākamo plānoto vizīti. Pēc tam māte sazinājās ar ārstu, izmantojot sociālo vietni.

Saskaņā ar medicīnisko izziņu, nāves cēlonis bija kaheksija, kas rodas badošanās laikā, nepietiekams pārtikas kaloriju daudzums, kā arī dažādas slimības ar traucētu barības aizplūšanu (barības vada sašaurināšanās), gremošanu un uzsūkšanos.

Krimināli

Kāda tramvaja pasažieriem nācās apvienot spēkus ar tā vadītāju, lai aizkavētu kādu vīrieti, kurš maršruta laikā uzmācās nepilngadīgai meitenei. Tramvaja kustība Juglas virzienā tika apturēta piecpadsmit minūtes, līdz ieradās likumsargi un cilvēku aizturēja, vēsta "Degpunktā".