Salaspilī mēģina nodedzināt baznīcu

© Pixabay

Īsi pirms pusnakts divi jaunieši ienākuši baznīcas teritorijā Salaspilī un veikuši ļaunprātīgu dedzināšanu, vēsta "Degpunktā".

“Svētdien, 5. novembrī, es pēc trešā dievkalpojuma, tas varēja būt ap pulksten 16.00, izbraucu no draudzes. Atgriezos pirmdien vakarā ap pulksten 20.30 un konstatēju, ka pie baznīcas ir izbirušas granulas. Redzēju dedzināšanas pēdas. Mazliet sakopu. Sāku skatīties video novērošanas kameras ierakstu un atklāju, ka dedzināšana ir notikusi 5. novembrī pulksten 23.04, kad divi jauni cilvēki mēģinājuši aizdedzināt granulas,” stāsta Salaspils katoļu draudzes prāvests Ilmārs Tolstovs.

Ilmārs ir diezgan pārliecināts, ka ļaundari tiks atrasti ātri, jo kamerās puiši ir fiksēti. Visi materiāli ir nodoti policijai, un likumsargi pagaidām uzskata, ka ļaundaru darbības un sejas nav jāpublisko.

Prāvests dzīvo uz vietas baznīcā, un, iespējams, jaunieši pamanīja, ka Ilmāra automašīnas nav stāvlaukumā, tāpēc rīkojās droši, zinot, ka netiks pieķerti pie rokas.

“Viena no manām versijām ir tā, ka baznīca ir izgaismota sarkanbaltsarkanās karoga krāsās. Ir arī Ukrainas karogs. Mēs zinām šo vidi, kurā Salaspilī mēs dzīvojam. Man pašam būtu interesanti uzzināt, ja šos cilvēkus atradīs, kāda bija viņu motivācija, kāpēc viņi to gribēja darīt. Vai es viņiem nepatīku? Vai viņiem katoļu baznīca ir ļauna? Man būtu interesanti saprast, kāds noskaņojums, domas virmo šeit vietējo cilvēku vidū,” stāsta prāvests.

Krimināli

Pēdējā laikā gaismā nāk arvien jaunas nebūšanas, kas saistās ar valsts līdzekļu neapdomīgu izmantošanu un izšķērdību, kas ved valsti arvien lielākā krīzē un mazina sabiedrības uzticību ne tikai valsts vadītājiem, ministriem un ierēdņiem, bet arī kontrolējošām institūcijām.

Svarīgākais