Reāls stāsts: nozog 5 gadus vecu meiteni, kuru aiznes čemodānā

© SIPA/Scanpix/LETA

Florencē jau otro nedēļu norisinās meklēšanas operācija - 10.jūnijā nezināma persona no viesnīcas Astor Hotel Cataleya nolaupīja migrantu no Peru 5 gadus veco meitu Kataliju, kura tika iznesta koferī, ziņo Fox News.

Nelegālie skvoteri viesnīcu sagrāba vēl pagājušā gada rudenī. Pēc vietējo iedzīvotāju teiktā, noziedzība šajā reģionā ir strauji pieaugusi migrantu dēļ. Viens no viesnīcas iemītniekiem atmosfēru raksturoja kā haotisku un vardarbīgu. Meitenes tēvs neizslēdza, ka viņa varētu būt nolaupīta, lai izdarītu spiedienu. Pēc incidenta meitenes māte mēģināja izdarīt pašnāvību.

Tikmēr Itālijas policija norāda, ka iespēja atrast bērnu dzīvu kļūst mazāka ar katru stundu.

Nolaupīšana notika 10. jūnijā. Vienīgā nozieguma lieciniece bija cita meitene. Viņai ir trīs gadi. Viņa dzīvoja tajā pašā viesnīcā, kur nolaupītā Katalija, un teica, ka redzēja, kā nepazīstams vīrietis vilka viņu, un viņa raudāja.

Nolaupītās meitenes ģimenes advokāti ir paziņojuši par nodomu veikt paši savu izmeklēšanu pēc tam, kad Itālijas policija būs pabeigusi oficiālās procedūras viesnīcā. Šobrīd varas iestādēm ir pārliecība, ka bērns no viesnīcas iznests koferī.

Meitenes tēvs Migels izteica pieņēmumu, ka nolaupīšana varētu būt mēģinājums izdarīt spiedienu uz nelegālajiem migrantiem - viņa ģimenei jau iepriekš bijušas problēmas ar viesnīcu, kurā viņi apmetušies.

Jāpiebilst, ka pēc notikušā visi 140 migranti tika piespiedu kārtā izlikti no viesnīcas.

Svarīgākais