"Viņš vienkārši pasmejas uz policiju;" jēkabpilieši jūtas nedroši, jo slepkava joprojām nav notverts

© Valsts policija

Ir apritējis mēnesis kopš nežēlīgās slepkavības Jēkabpils novadā. Joprojām nav zināms, kas noticis ar varmāku, 53 gadus veco Leonu Rusiņu. Viņa meklēšana turpinās, vēsta lsm.lv.

Apkārtnē, kur notika slepkavība, un Jēkabpilī sastaptie atzīst, ka jūtas neomulīgi, un ir pārliecināti - ja sastaptu Rusiņu, tad viņu atpazītu.

"Viņš jau ir partizāns īstākais. Es jau arī sen viņu zinu. Viņš vienkārši pasmejas uz policiju. Viņš ir spējīgs uz visu. Un cilvēkam, kad adrenalīns sāk darboties... Viņš var staigāt riņķī," prāto vietējais iedzīvotājs Antons.

"Kad sāc domāt, ka tāds cilvēks vēl ir brīvībā, nu briesmīgi vispār, diez kas nav. Sajūtas nav diez ko patīkamas. Bet policiju gandrīz katru dienu redzējām," stāsta apkopēja Jeļena Borščenko.

Jau ziņots, ka 16. aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nogalināta 1983. gadā dzimusi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika.

Krimināli

Piektdien, 28. jūnijā, Valsts policija meklēšanā izsludināja kādu vīrieti, kurš bija paveicis sevišķi smagu noziegumu. Šobrīd noskaidrojies, ka, iespējams, pastrādāts dzimumnoziegums pret bērnu. Lai atrastu vainīgo, policija veica izmeklēšanu, un apjomīgo likumsargu rosīšanos ievēroja arī Ķengaragā dzīvojošie, vēsta "Degpunktā".