Smiltenes novadā bijusī militārpersona glabā ieročus un sprāgstvielas; policija klusē

© Kaspars Krafts/F64

Iedzīvotājs neizpratnē, kāpēc ilgstoši no sabiedrības noklusēts atradums bijušās militārpersonas īpašumā: nelegāli uzglabāti ieroči, munīcija, pat sprāgstvielas. Lai gan policija veica kratīšanu sen, vasaras sākumā, sabiedrība par nelegālo arsenālu netika informēta. Iedzīvotājs bažījas, ka policija to noklusējusi, “lai kādam Zemessardzē neripotu galva”, kur agrāk pieķertā persona strādājusi, vēsta "Bez Tabu".

"Ļoti daudz munīcijas, ieroču, ekipējuma izņemts. Tas viss izņemts jūnijā, bet līdz šim brīdim televīzijā, masu medijos nekas nav publicēts. Ļoti daudz izņēma. Kādus divus, trīs kravas busiņus ar sprāgstvielām, munīciju, ieročiem," pauda iedzīvotājs.

Uzklausītais iedzīvotājs ir neizpratnē - kāpēc par šo atradumu policija tik ilgi klusē? Savukārt citkārt likumsargi ziņo pat par daudz mazākiem guvumiem ierindas iedzīvotāju īpašumos, uzsvēra uzklausītais. Viņš uzskata, ka ar paslēpto nelegālo arsenālu persona apdraudēja ne vien sevi, bet arī citus apkaimē dzīvojošos.

Valsts amatpersonas deklarācija vēsta, ka ieroču, munīcijas un sprāgstvielu nelikumīgā glabāšanā pieķertais ilgus gadus dienējis Nacionālo bruņoto spēku (NBS) struktūrvienībās: apmācījis jaunsargus un zemessargus. Tāpat amatpersonas deklarācija vēsta, ka konkrētā persona atvaļinājusies no dienesta pirms 10 gadiem.

Ja viss vai daļa no tā, kas atrasts īpašumā, iznests no darba vietas, tas būtu neglaimojoši NBS, uzsver uzklausītais iedzīvotājs.

NBS norādīja, ka nekomentēs policijas guvumu bijušā kolēģa īpašumā, kā arī nekomentēs, vai atrastie ieroči, sprāgstvielas un munīcija ir NBS īpašums.