VIDEO: Vērmanes dārzā jaunieši publiski dedzina Ukrainas karogu

© F64

Vērmanes dārzā jauniešu kompānija vērsa dusmas pret Ukrainas karogu, publiskā vietā cenšoties to nodedzināt, ko filmēja un vēlāk publicēja sociālajos tīklos. Ierakstus patlaban pēta Valsts policijā, jo pārkāpējus izdevās aizturēt, vēsta raidījums “Degpunktā”.

Jauniešu apraksts, protams, bija un, saņemot norādes, patruļdienests devās pārkāpējiem pa pēdām. Tālu zēni nebija tikuši un aprakstam līdzīgus siluetus likumsargi pamanīja, jau izbraucot ārā no parka teritorijas.

Netālu, Raiņa bulvarī, notika aizturēšana.

Uz jautājumiem, ko jaunieši darīja un vai karogs dedzināts tīšuprāt, sākotnēji aizturētie atbildildēja izvairīgi, bet brīdi vēlāk tomēr atdzinušies izdarītajā, pat centušies skaidrot savādās uzvedības iemeslus.

Policija vērsa uzmanību, ka, dzīvojat Latvijā, jauniešiem ir jāzina latviešu valoda, uz ko viens no pārkāpējiem atbildēja, ka pēc tautības ir gan krievs, gan latvietis, gan ukrainis, gan baltkrievs un zina valodu, bet principiāli nerunās latviski.

“Esmu pēc tautības vēl ukrainis un baltkrievs, kas tālāk? Esmu mācījies ukraiņu un baltkrievu valodu. Tas nav valsts karogs, tas ir ukraiņu, fašistu karogs, lupata. Tā ir parasta lupata,” viņš pauda.

Tāpat likumsargiem norādīts, ka, izņemot Latviju, latviešu valoda nevienam nav vajadzīga. Jaunietis taujāja, kā policija rīkotos, ja viņi dedzinātu Krievijas karogu, tālāk izvilkta kamera.

Rīgas pašvaldības policija nogādāja jauniešus Valsts policijas iecirknī, kur uzsākts kriminālprocess. Viens no jauniešiem bija nepilngadīgs.

Svarīgākais