Karostā ar dakšiņu nodurts vīrietis

© Pixabay.com

Liepājā ceturtdien iedzeršanas laikā kādā dzīvoklī Karostā nāvējoši sadurts vīrietis. Par šo noziegumu aizturēts jaunietis, kurš iepriekš nonācis policijas redzeslokā par bruņotu grupveida laupīšanu, piedraudot ar nazi, vēsta liepajniekiem.lv.

Valsts policijā (VP) informācija par notikušo no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta saņemta ap pusseptiņiem vakarā, informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.

Likumsargi noskaidrojuši, ka noziegums pastrādāts brīdī, kad dzīvoklī notikusi iedzeršana, kurā iesaistītas trīs personas. Tās laikā starp diviem vīriešiem izcēlies konflikts, kura laikā uzbrucējs paņēmis virtuves dakšiņu un iedūris vīrietim kājā. Pēc uzbrukuma viņš centies vīrietim sniegt palīdzību, taču vēlāk aizgājis no notikuma vietas. Policija viņu aizturējusi šī dzīvokļa apkaimē.

Piektdien pēcpusdienā VP lūdza tiesu piemērot aizturētajam drošības līdzekli - apcietinājumu. Tiesa šo lūgumu apmierināja.



Ievainotais vīrietis nogādāts slimnīcā, taču mediķiem nav izdevies glābt viņa dzīvību.

Ierosināts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Krimināllikums par šādu noziegumu paredz cietumsodu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Svarīgākais