Kas par drosmi! Iereibis autovadītājs turpina dzert policistu priekšā

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Kāds dzērājšoferis nekautrējās turpināt apreibināties arī tad, kad jau nonācis likumsargu rokās un vēl atradās pie automašīnas stūres, vēsta “Degpunktā”.

Darba dienas vidū kāda Ilūkstes ielas daudzdzīvokļu nama iemītnieki pamanījuši, ka pie viņu mājas piestājis aizdomīgs “Opel”. Tajā sēdošie, tostarp šoferis, izskatījušies pamatīgi piedzērušies, tādēļ aculiecinieks par redzēto ziņojis kārtības sargu mobilajā aplikācijā.

Lai arī Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes dežūrdaļa ir vien pārsimts metru attālumā un patruļa šeit ieradusies dažu minūšu laikā, vismaz sākumā iespējamajam pārkāpējam izdevies izsprukt.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Vidzemes pārvaldes pārstāvis Juris Inkins stāsta, lai nepieļautu transportlīdzekļa vadīšanu reibumā, pašvaldības policijas darbinieki kādu laiku to uzmanīja. Apmēram pēc 20 minūtēm tajā iekāpa divas personas un transportlīdzeklis uzsāka braukt Ilūkstes ielas virzienā.

Patruļauto uzreiz devies pakaļ pārkāpējam un jau pavisam drīz policijas darbinieki sastapušies aci pret aci ar vīriem, par kuriem ziņoja izsaucējs.

Pie stūres sēdošajam vīrietim lūgts uzrādīt autovadītāja apliecību. Vīrietis to uzrādīt nevarēja un uz likumsargu jautājumu, vai lietojis alkoholu, atbildēja noliedzoši , lai gan visas ārējās pazīmes liecināja, ka vīrietis ir lietojis alkoholu.

Inkins stāsta, ka automašīnas vadītājam tika dots rīkojums līdz Valsts policijas kolēģu ierašanās brīdim nelietot alkoholu, bet viņš pamanījies pāris malkus iedzert, tāpēc aizturēts un ievietots pašvaldības policijas mikroautobusa nodalījumā.

Brīdi vēlāk, kad notikuma vietā ieradās ceļu policisti, noskaidrots, ka stūrētājs ir gandrīz trīs promiļu reibumā. Turklāt viņam par kādiem pagātnes grēkiem jau atņemta autovadītāja apliecība. Līdz ar to iznākums ir tikai viens - gan par auto vadīšanu šādā stāvoklī, gan alkohola lietošanu pēc apturēšanas vīrietis varēs aprunāties ar tiesnesi, kuram tiks uzticēta krimināllieta par Purvciemā sastrādāto.

Krimināli

Kāda tramvaja pasažieriem nācās apvienot spēkus ar tā vadītāju, lai aizkavētu kādu vīrieti, kurš maršruta laikā uzmācās nepilngadīgai meitenei. Tramvaja kustība Juglas virzienā tika apturēta piecpadsmit minūtes, līdz ieradās likumsargi un cilvēku aizturēja, vēsta "Degpunktā".