Rīdzinieki ceļ trauksmi par mazu bērnu, kuru pieskata iereibis vīrietis

© F64

Pavisam nesen kāds jauns vīrietis bija tā piedzēries, ka viņu kopā ar četrgadnieci ielā aizturējuši apkārtējie cilvēki un par redzēto nekavējoties ziņojuši policijai, vēsta “Degpunktā”.

VP Vidzemes pārvaldes pārstāvis Juris Inkins stāsta, ka tika saņemts izsaukums, ka pie sabiedriskā transporta pieturas “Mēbeļu nams”, Purvciemā, atrodas vīrietis stiprā alkohola reibumā ar mazu bērnu.

Izsaucēji stāstīja, ka vīrietis esot braucis vienā sabiedriskajā transportā ar pārējiem, bet pa ceļam apstājies, atvēris grādīgā dzēriena pudeli un jau visu paspējis izdzert. Apkārtējie centās pieskatīt bērnu, lai nekas nenotiek.

Sarunas laikā policistiem izdevies izdibināt, ka mazā meitenīte ir viens četrus gadus veca un viņas mamma it kā esot darbā. Savukārt uz asfalta sēdošais kungs, lai arī, policistu uzrunāts, nedaudz atžirdzis, nebija diez ko runājams.


Vīrietis bija stiprā reibuma stāvoklī, nespēja nostāvēt kājās, tāpēc policisti veica alkohola pārbaudi un secināja, ka kunga izelpā bija 2,9 promiles alkohola.

Taču lielākais pārsteigums vēl tikai sekojis, - ielūkojoties policijas datubāzēs, atklājies, ka vīrietis nemaz nav meitenītes tēvs. Turpinot šķetināt šo situāciju, izdevies uzzināt bērna mātes telefonu. Policisti sazvanījuši sievieti, kura bijusi pamatīgi pārsteigta par šādu situāciju.

Tālāk jau likumsargi nogādāja bērnu mājās, pie viņa mātes. Tika noskaidrots, ka meitenes māte nebija reibumā, arī sadzīves apstākļi bija labi bērna attīstībai, bet vīrietis, kas reibuma stāvoklī atradās uz ielas, esot sievietes dzīvesbiedrs, kuram bērns tika uzticēts laikā, kad viņš vēl nebija reibuma stāvoklī. Šī bija pirmā reize, kad likumsargi saņēma izsaukumu ierasties pie šīs ģimenes.

Svarīgākais