Čiekurkalnā, alkohola veikalā, notikusi bruņota laupīšana

© F64

Rīgā, Čiekurkalnā, notikusi bruņota laupīšana un pamatīgi “aptīrīts” kāds alkohola veikals, vēsta “Degpunktā”.

Pavisam nesen kāda Čiekurkalna veikaliņa pārdevēja pieredzējusi mirkļus, kādus iepriekš bija gadījies redzēt vien filmās. Pievakarē bodītē ienācis laupītājs, pavērsis sievietes virzienā ieroci un “iztīrījis” kases aparātu, kurā tobrīd atradās prāva naudas summa.

“Viņam bija maska, saulesbrilles, kapuce, ienāca iekšā veikalā, vaicāja: “Naudu maisā! Viņam bija īsta pistole,” stāsta pārdevēja, pieļaujot, ka tā bijusi gāzes pistole, bet, vai ierocis bijis pielādēts, nevēlējās riskēt pārbaudīt.

Viss redzētais esot nofilmēts.

Policijas amatpersonas, uzsākot apsekot apkārtni, pamanīja aprakstam atbilstošu vīrieti, kurš tika aizturēts.

Vīrietis noliedza, ka bijis veikalā un aplaupījis veikalu.

Acīmredzami satrauktais jauneklis aizturēts un aizvests atpakaļ uz notikuma vietu, kur tobrīd jau pulcējies prāvs policistu pulks. Taču, lai arī pārdevēja atpazina jaunekli kā vienu no šīs dienas veikala apmeklētājiem, vai viņš vēlāk arī aplaupījis bodi, tā arī nekļuva skaidrs.

“Viņš nesen - kādas stundas - bija, skaitīja naudu, nervozēja, vēl brīnījos, ka viņš piecus centus nevar saskaitīt. To es atceros, šo pircēju atceros, pēc tam ienāca laupītājs,” stāsta pārdevēja, norādot, ka jaka līdzīga, arī mugursoma.

Lai arī aizturētais tālāk nonācis Valsts policijas darbinieku rokās, nedaudz vēlāk inspektoriem tomēr nācies aizturētajam atvainoties - izrādījies, ka jauneklis tomēr neko nav noziedzies un vien sakritības pēc bija gana līdzīgs noziedzniekam, un pārdesmit minūtes pirms laupīšanas bija iegriezies veikalā pēc viena alus.

Svarīgākais