VIDEO: Šampēterī atklāj, cik necilvēcīgos apstākļos dzīvo mazi bērni

Ilustratīvs attēls © Kaspars Krafts/F64

Ledusskapis tukšs, palagi netīri, visapkārt nekārtība, mammas nav mājās, bet tēvs nespēj parūpēties par savām atvasēm – šāda aina pirms pāris dienām bija jāredz Rīgas pašvaldības policistiem, kuri ieradās glābt bērnus no necilvēcīgiem apstākļiem, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Ap pulksten pieciem vakarā Šampēterī patrulējošie policisti nosūtīti uz Kalnciema ielu. Vīru palīdzība esot nepieciešama kādam tēvam, kurš nespējot parūpēties par trīs bērniem. Tikai desmit minūtes pēc šī izsaukuma saņemšanas policisti sastapušies ar zvanītāju.

“Es visu laiku piedodu viņai. “Kā pazūd, tā pazūd ar nedēļām. Man jāsēž pie bērniem, visu laiku zaudēju darbu. Šoreiz es nezinu, kas viņai bija uznācis, vienkārši aizgāja prom. Kaut kāds čalis bija atbraucis un pēc tam pazuda. Vakar vēl deva ziņu, ka būs mājās, bet no vakardienas vakara kontakta vairs nav,” policistiem pastāstīja vīrietis.

Sarunas laikā vīrietis atklājis, ka dzīvo šķirti no trīs bērnu māmiņas. Divi no trīs mazuļiem gan esot viņa. Pirms pāris dienām šeit ieradies tikai, lai kādu laiku pieskatītu bērnus, taču nu tas vairs neesot viņa spēkos. Vīrietis policistiem arī pastāstīja, ka mājvietā nav arī viss nepieciešamais priekš bērnu aprūpes.

Avots

Krimināli

Kāda tramvaja pasažieriem nācās apvienot spēkus ar tā vadītāju, lai aizkavētu kādu vīrieti, kurš maršruta laikā uzmācās nepilngadīgai meitenei. Tramvaja kustība Juglas virzienā tika apturēta piecpadsmit minūtes, līdz ieradās likumsargi un cilvēku aizturēja, vēsta "Degpunktā".