Latvijas internetveikals pārsteidz ar krāpšanas vērienu

© F64

Ir daudz sūdzību par internetveikalu “Proffit.lv”, kura klienti, samaksājuši par preci jau sen, pirkumu aizvien nav saņēmuši, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

“Proffit.lv” vietne, kā arī cita internetveikala mājaslapa - “Korbotex.lv”, kurā darboņi, sastrādājuši nepatikšanas iekš “Proffit.lv”, centās turpināt darbību, - vairs nedarbojas.

Vietnes bloķētas ar likumsargu ziņu, lai apturētu krāpnieciskās darbības.

Likumsargi informē, ka policijā (VP) notiek izmeklēšana par krāpšanas gadījumiem pret vairākiem simtiem personu, kuras interneta vietnēs “Proffit.lv” un “Korbotex.lv” bija pasūtījušas preci, veikušas apmaksu uz uzņēmumu SIA ”Maku Group”, SIA ”Kasija” un SIA ”Multi Services” kontiem, bet pasūtīto preci uzņēmumi nepiegādāja un nauda netika atdota. Uz cietušo personu iesniegumiem par naudas atgriešanu uzņēmumi nereaģēja, tādēļ apkrāptie iedzīvotāji ar iesniegumiem vērsās gan VP, gan PTAC.

Apkopojot VP un PTAC adresētos iesniegumus, apzinātas aptuveni 600 cietušās personas, norādīja Inga Meikšāne, VP Rīgas reğiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3.biroja priekšniece.

Pašreiz izmeklēšanā noskaidrotais materiālais zaudējuma apmērs sastāda 123 693,04 eiro, informē VP. Šī gada septembrī VP tika uzsākts kriminālprocess un izmeklēšanā noskaidrots, ka krāpšana izdarīta, apzināti slēpjot ziņas par iesaistīto juridisko personu patieso labuma guvēju, ļaunprātīgi izmantojot pircēju uzticēšanos.

Kriminālprocesā notika aktīva izmeklēšana un tika iegūti pietiekami pierādījumi, kā rezultātā šī gada 24. novembrī aizturētas trīs personas - 1949. un 1977. gadā dzimuši vīrieši un 1997. gadā dzimusi sieviete.

Avots

Svarīgākais