Vesela krāpnieku kompānija cenšas no vīrieša izdabūt bankas datus

© Pixabay

Sociālajos tīklos izplatīts kārtējais brīdinājums neuzķerties uz krāpniekiem, kuri uzdodas par bankas darbiniekiem un pieprasa nosaukt bankas kartes datus.

"Šodien saņēmu telefona zvanu no neidentifīcējama numura (No caller ID).

Persona,kura runāja krieviski,stādījās priekšā,kā SEB drošības dienesta pārstāvis un satraukti ziņoja,ka no manas bankas kartes tiek veikts nelegāls maksājums. Noskaidrojis,ka maksājumu neveicu es un karte atrodas pie manis, pārslēdza sarunu uz citu operatoru,kurš piedāvāja karti bloķēt uz 24h.

Šādai operācijai esot nepieciešami kartes numuri un mans personas kods. Uz Smart ID tika atsūtīts paziņojums par kartes bloķēšanu, kurš man bija jāapstiprina. Tiktāl viss noritēja ticami.

Aizdomas radīja sarunas pārslēgšanās no viena ''operatora' 'uz citu (3-4 dažādi-visi krieviski runājoši).

Nekavējoties zvanīju uz SEB informācijas dienestu un jautāju vai notikušais ir viņu darbības prakse un atbilst patiesībai. Saņēmu korektu atbildi latviešu valodā, ka esmu kļuvis par KRĀPNIEKU upuri un tā SEB nerīkojas!!! Karte vēlreiz tika nobloķēta un tagad jādodas uz bankas filiāli atjaunot gan karti,gan Smart ID. LŪDZU ESIET UZMANĪGI,JO PĒC BANKAS PĀRSTĀVES VĀRDIEM,ŠĀDAS KRĀPNIECISKĀS DARBĪBAS IR JAUNAS UN ŠIS NAV PIRMAIS GADĪJUMS VIŅU PRAKSĒ," apgalvo Valts.

Jau vairākkārt esam ziņojusi, ka Latvijas bankas brīdina par šāda veida krāpnieciskām shēmām, atgādinot, ka bankas darbinieki šādus zvanus neveic un tik sensitīvu informāciju nekad neprasīs un aicina to svešiniekiem neatklāt.

Svarīgākais