Kas līdz šim atklāts par Ēdolē notikušo dubultslepkavību?

Attēlam ir ilustratīva nozīme © AFP/ SCANPIX

2009.gada decembrī Ēdolē notikusi dubultslepkavība. "Kurzemnieks" skaidro, kas šo gadu gaitā atklāts par notikušo.

Par divu cilvēku slepkavību, kas Ēdoles mājās "Ābeļkrogs" notikusi jau 2009. gadā, Kurzemes rajona tiesā Kuldīgā sākta izmeklēšana. Apsūdzība celta pret padurnieku Aigaru Jēkabsonu un toreiz Ēdolē, bet tagad citā novadā dzīvojošo Nauri Ratnieku.
Mirstīgās atliekas izraktas, un ekspertīze apstiprinājusi savulaik Ēdolē pazudušo cilvēku identitāti.
"Kurzemnieks" vēsta, ka apsūdzētie aizturēti vien 7 gadus pēc pastrādātā nozieguma. N.Ratnieks norādījis līķu atrašanās vietu Padures mežā aptuveni 700 m no otra apsūdzētā mājas. Mirstīgās atliekas izraktas, un ekspertīze apstiprinājusi savulaik Ēdolē pazudušo cilvēku identitāti. Bet apsūdzētie pēc pāris mēnešiem tiesas sēdē Rīgā atbrīvoti.
Runājot par vairākus gadus senajiem notikumiem zināms, ka 2009. gada 30. decembra pievakarē aizdomās turētie vīrieši ieradušies pie upuriem "Ābeļkrogā." Izcēlies mantiska rakstura konflikts, un nošauts gan tur dzīvojošais vīrietis, gan viņa māte. Abi aprakti mežā.
Nu Kuldīgā sākta izmeklēšana tiesā. Neviens apsūdzētais vainu neatzīst, un, skaidrojot toreizējo notikumu gaitu, kā uz vainīgo norāda viens uz otru. Tiesas sēdes paredzētas arī 15., 17. oktobrī un decembrī. Lietas apstākļu sīkāku skaidrojumu lasiet kādā no nākamajiem numuriem.

Krimināli

Pašā galvaspilsētas centrā apmaiņa ar apreibinošām vielām noslēdzās ar policijas iejaukšanos. Likuma pārkāpēji sev uzmanību pievērsa, uzsākot kautiņu. Iemesls pavisam vienkāršs - narkotikas neesot labas kvalitātes, vēsta "Degpunktā".