Divi vīrieši par sievietes izvarošanu izbēg nesodīti

© Pexels

Laura Kurera stāsta, ka kādu nakti devās izklaidēties, lai attaptos uzbrukšanas brīdī, raksta “The Sun”.

“Es biju izgājusi, un viņi sazāļoja manu dzērienu,” stāsta 25 gadu vecā sieviete. “Es zaudēju samaņu un pēc divām stundām pamodos, kad mani izvaroja viens no diviem vīriešiem.”

“Es joprojām atceros, kā viņi man uzbruka. Kaut kā no rīta pamanījos tikt mājās,” stāsta Laura.

2015.gada 20.augustā notikušo uzbrukumu sieviete uzreiz raksturoja policijai un pārdzīvoja apkaunojošo pierādījumu ievākšanas procesu. Taču par spīti tam abi varmākas netika saukti pie atbildības.

Taču tagad Laura cenšas savu pieredzi izmantot, lai palīdzētu citiem. Šomēnes sieviete dibinās fondu, kas strādās, lai palīdzītu piesmietām sievietēm atgriezties vecajā dzīvē.

“’Man ļoti nozīmīgs brīdis bija tas, kad es sapratu, ka viņi vienmēr būs tie paši, bet man vienmēr būs iespēja būt sev. Kādu laiku es sevi uztvēru kā upuri, bet tagad es esmu tikai Laura. Tā ir daļa no manis, bet tā nav vienīgā, un es pati varu sevi definēt.”

Krimināli

Grīziņkalna rajona iedzīvotāji jau ir pieraduši, ka naktī apkaime ir nemierīga. Klaiņojoši jaunieši izklaidējas, tomēr tikai retu reizi “atpūta” izvēršas tik skaļa, ka vietējiem jāsauc policija, vēsta "Degpunktā".