Komentāri: Meita: Ārsti nolēma, ka manai mātei ir jāmirst, piedāvāja "palīdzēt"

Madara Leimane

Izskatās pēc pasūtījuma darba - kompromāti pret kādu pirmsvēlēšanu distancē vai pretendē uz Ārstniecības riska fondu. Manas domas.

8.mai 2018 Atbildēt
Anitq Jasikevica

Nepiekrītu Madaras secinājumam . Šis nav " izņēmuma gadījums !

8.mai 2018 Atbildēt
Svetlana Oliņa

Mums visiem gribētos, lai vecāki dzīvo mūžu mūžos...

8.mai 2018 Atbildēt
Aris Liepins

Grūti par kaut kp spriest, kas paša acīm nav redzēts. Vienu gan varu piebilst- pie plaušu tūskas (kā šeit noprotams) narkotiskos analgētiķus nozīmē kā pretšoka līdzekli. Rutīnas shēma. Arī pati plaušu tūska bieži mēdz būt fatāla, neraugoties uz terapiju. Lai raksta autore varētu tik noteikti apgalvot, ka notikusi ļaunprātība, viņai pašai jābūt ārstei, kuras rīcībā ir visa konkrētā gadījuma informācija.

Pēc ilggadējas pieredzes medicīnas darbā noteikti varu apgalvot, ka viszinoši radi var mediķu darbu pārvērst par elli.

8.mai 2018 Atbildēt
Žanna Podbrezska

Jā, cilvēki daudz nosoda mediķus, bet šeit aizdomīgu situāciju rada fakts, ka visā tajā ir piedalījies nesertificēts ārsts. Manu omi nesen ielika slimnīcā Cerības nedeva, bet pēc 5 dienām atvedām mājās un nosvinējām 95. Tā lūk. Un labi turas joprojām.

8.mai 2018 Atbildēt
Aris Liepins

Nesertificēts- protams, pēc likuma burta tas ir nopietns pārkāpums. Juridiski- pilnīga taisnība. Kamēr patiesībā sertifikāts principā ir tikai dokuments. Tā trūkums vēl nebūt nenozīmē ārsta nekompetenci reālā situācijā. Starp citu, nokārtot un atjaunot šo dokumentu ārstam nozīmē lauzties cauri birokrātijas labirintiem un maksāt par to visu prāvu naudu.

8.mai 2018 Atbildēt
Žanna Podbrezska atbilde Aris Liepins

Tomēr uzskatu, ka mēs vairs nedzīvojam tādā laikmetā, lai nesakārtotu savus papīrus. Ja reiz strādājām legālu valsts darbu, tad ir arī jāizpilda likumiskās prasības. Bet, lai nu paliek. Katram tāpat savs viedoklis.

8.mai 2018 Atbildēt
Aris Liepins atbilde Žanna Podbrezska

Tāda nu reiz ir tā patiesība- ja ir vajadzīgs papīrs, tas jānokārto, lai cik arī tas neprasītu laika, nervu un naudas. (Ārsta sertifikāts prasa lērumu tā visa.) Likuma priekšā šinī gadījumā noteicošais ir sertifikāts, un ārsta kvalifikācijai nav vispār NEKĀDAS vērtības. Juridiski apsūdzošajai pusei ir 100% taisnība.

8.mai 2018 Atbildēt
Filips Līcis

Kokam ir divi gali ! Pirms komentēt ,jāzin kādas domas un viedokļi ir otrajā galā .

Nesertificēts mediķis ! Zinu gadījumu ,ka sertificētie pateica ,šī meitene ,kura

uz galvas nokrita no kāpnēm vairāku metru augstumā ,un tika operēta galvā ,šī meitene būs ,,piekalta '' gultai uz mūžu un nevarēs parunāt u.t.t. pēc nesertificētā daktera apmeklējuma slimnīcā ,kad no palatas tika izraidīti visi tajā

esošie izdarīja brīnumu . Pēc krietna laika sprīža , viņam atstājot palatu ,viņš

pavēstīja .....meitene runā ! Nepagāja pat pus gads ,kad meitene pilnībā varēja

nodarboties ar fiziskām aktivitātēm . Te tev bija -nesertificēts !

8.mai 2018 Atbildēt
Aris Liepins

Esmu prom no medicīnas ilgi. Kas ir autores pieminētais Arduain? Google klusē. Kāds mediķis var ko pateikt?

8.mai 2018 Atbildēt
Liene Zemzare

Šķiet, pieļauta drukas kļūda un patiesībā ir domāts Arduan-miorelaksants.

8.mai 2018 Atbildēt
Ēvalds Lācis

Man neliekas, ka šāda veida lietas jākārto publiski, ar interneta komentētāju starpniecību. Cik saprotu, Veselības inspekcija nekādu "eitanāziju" notikušajā nav saskatījusi. Arī ar veislabāko medicīnisko aprūpi cilvēki mirst.

11.mai 2018 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

MAN IR kadu 15 g PIEREDZE praktiskaja VETERINARIJĀ --

90 GADI -( INSULTS ?) -- SIRDS MAZSPĒJA UN PLAUŠU TŪSKA ( --- NO TĀDA DEKOMPENSĒTA STĀVOKĻA vairs NEVAR IZRAUT NEKAS -ne gpovi ne suni ne cilvēku-- PAT KRIETNI JAUNĀKIEM -AP 40 GADIEM 1.5 DIENNAKTS JAU IR PAR DAUDZ SOLĪTS --- PATI DABA PARŪPĒJUSIES .LAI SĀKTOS KĀDS AUTOIMŪNS PROCESS UN NOMIRŠANA NOTIKTU IESPĒJAMI ĀTRI KAD ORGANISMA RESURSI IR CAURI.... 95% NĀVJU IESTĀJAS TADU VAI CITADU AUTOIMŪNU PROCESU VEIDĀ -- un pilnīgi nebūtiski kas tos izrasisījis-- pilnīgi nebūtiskas anamn€ēzes un diagnozes --- Nevoiens lops nemirst no pareizam vaoi nrepareizqam diagnozēm vai neārstesanas .... MIRST NO REALIEM AR DZĪVĪBU NESAVIENOJAMIEM paša organisma STĀVOKĻIEM

KAUTKĀDFA DFEBILA TA MEITA ---- KQADAS VOIŅAI TIESĪBAS PIEPRASĪT ''EKASEKŪCIJAS'' MIRĒJA,M LAUI PIESPIESTU VIŅU DZĪVOT???? DEBILA MEITA KAS NEGRIB ĻAUT DABISKI CILVĒKAM NOMIRT... PAŠI ARSTI ĻOTI LABI ZIN KAS TĀS PAR ŠAUSMĀM UN SPĪDZINĀŠANU MIRĒJAM IR JA VIŅU VARDARBĪGI MĒĢINA REANIMĒT UN NOTURĒT PIE DZĪVĪBAS --- TIEŠI ARSTU VIDŪ BIEŽI IR TETOVĒJUMS -- ""NEREANIMĒT!! nEINTUBĒT !! ĻAUJIET DABISKI NOMIRT ""

DEBĪLA MEITA --vai SADISTE -=-- SAVU MĀTI GRIBĒJA SPĪDZINĀT

DEBILA LIEKULĪGA KUŅA --vai ŽĪDISKI NELIETĪGA KUŅA naudiņu iekāroja

12.mai 2018 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

spoki.tvnet.lv/tribine/Arsti...macijai/831686

Ārsti arī ir mirstīgi. Un, kad viņu dzīve iet uz galu, viņi ne vienmēr azartiski cīnās par savu dzīvību. Un tie, kuri cīnās ar nāvi, kad tas attiecas uz viņu pacientiem , pret savu nāvi mēdz izturēties citādi. Viņi skaidri zina, kas notiks un zina visus variantus, un parasti ārstiem ir pieejama jebkura ārstēšana, kuru viņi varētu vēlēties. Bet viņi iztiek bez krampjainas turēšanās pie savas dzīvības. .

Protams, arī ārsti negrib mirt - bet viņi pietiekoši zina par mūsdienu medicīnu, lai apzinātos tās robežas. Un viņi pietiekoši zina par nāvi, lai zinātu arī, no kā ir jābaidās visvairāk: no nāves sāpēs un vientulībā. Viņi mēdz apspriest to ar savām ģimenēm. Viņi grib būt pārliecināti, ka tad, kad viņu laiks pienāks, netiks pieņemti nekādi izmisīgi mēri - ka viņiem savas dzīves pēdējajos brīžos nenāksies izjust, kā kāds lauž viņiem ribas, mēģinot viņus reanimēt ar sirds masāžu. .......

12.mai 2018 Atbildēt
Dzēsts lietotājs

Praktiski visi profesionālie mediķi ir redzējuši "veltīgo palīdzību", kura tiek sniegta cilvēkiem. Reizēm tiek izmantotas visjaunakās tehnoloģijas, lai ilgstoši turētu cilvēku uz dzīvības un nāves robežas. Pacientu perforē ar caurulītēm, pieslēdz pie mašīnām un apdullina ar zālēm. Un tas viss notiek reanimācijas palātā, kur uzturēšanās izmaksā pat vairākus tūkstošus dienā. Par to tiek pirktas ciešanas, kādas nevarētu novēlēt pat ienaidniekam. Es nevaru saskaitīt, cik reizes mani draugi ārsti ir man teikuši "Apsoli man, ka, ja tu mani redzēsi šādā situācijā, tu to pārtrauksi". Viņi nejoko. Daži medicīnas darbinieki nēsā medaljonus, citi izdara tetovējumus, lai aizliegtu sevi reanimēt.

Sniegt medicīnisko palīdzību, kura liek cilvēkiem ciest, jau pats par sevi ir mokoši. Tas ir viens no iemesliem, kura dēļ es sava darba pēdējajos desmit gados pārtraucu strādāt slimnīcā.

Kāpēc ārsti pielieto citiem ārstēšanu, kādu negribētu paši sev? Atbilde ir - pacienti, ārsti un sistēma. Iedomājieties, ka kāds ir zaudējis samaņu un nokļūst slimnīcā. Pārbijušies tuvinieki lūdz darīt "visu iespējamo" Un tad sākas ārprāts. Reizēm tuvinieki tiešām tā domā, bet reizēm viņi īstenībā domā " visu iespējamo saprāta robežās". Problēma ir tajā, ka viņi nav spējīgi pavaicāt, kādas ir šīs robežas. No savas puses, ārsts, kuram ir pateikts "darīt visu" arī darīs to, vai tas ir saprātīgi, vai nē. Pēc šī scenārija viss notiek diezgan bieži. Visu vēl sarežģī nereālie priekšstati par to, uz ko ir un uz ko nav spējīga medicīna.

Ja pacients ir nopietni slims vai ļoti vecs, cerības uz pozitīvu rezultātu ir ļoti mazas, bet iespējas sagādāt briesmīgas un veltīgas ciešanas - ļoti lielas. Sliktas zināšanas un veltas cerības noved pie liela skaita sliktu lēmumu. Ārstiem, kuri ienīst veltīgu ārstēšanu, nav tik viegli atrast veidu, lai kaut ko novestu līdz pacientu un tuvinieku apziņai. Iedomājieties uzņemšanas nodaļu ar bēdu māktiem un reizēm pat histēriskiem tuviniekiem. Viņi nepazīst ārstu, un uzticības pilnas attiecības nav tik viegli nodibināt. Cilvēki ir noskaņoti domāt, ka ārsts cenšas ietaupīt laiku, naudu un spēkus, īpaši, ja ārsts iesaka atteikties no tālākas ārstēšanas. Visi ārsti šādos apstākļos jūt spiedienu no tuvinieku puses........

12.mai 2018 Atbildēt

Komentēt