Aicina būt piesardzīgiem! Jēkabpilī uzdarbojas dzīvokļu zagļi

© Aigars Eglīte/ F64 photo agency

Kāda jēkabpiliete trešdien sociālajā tīklā facebook pastāstījusi, ka viņas mājoklī centušies iekļūt nelūgti viesi. Sieviete brīdina arī pārējos pilsētas iedzīvotājus.

Portāls "radio1.lv" informē, ka publicētajā ierakstā sieviete informējusi, ka viņas dzīvoklī centies ielauzties negaidīts viesies. Tiesa, viņai paveicies, jo laicīgi noreaģējusi. "Tagad stress un bezmiegs. Izvēlieties drošas slēdzenes un vērtīgās lietas (somiņu, maku, dokumentus) neturiet priekšnamā," norāda ieraksta autore.

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Indulis Surkulis sacīja, ka ir informēts par šo gadījumu. Tāpat arī viņš piebilda, ka šāda veida zādzības nav retums, turklāt daļa no tām notiek saimniekiem esot mājās, visbiežāk nakts stundās.

Indulis Surkulis aicina durvīm ierīkot slēdzenes, kuras nevar viegli atmūķēt, kā arī drošībai ierīkot vēl papildus krampi vai aizbīdni, kas zaglim sarežģītu iekļūšanu mājoklī. Tāpat arī viņš aicina neatstāt gaitenī neko vērtīgu, rokassomiņas, makus, telefonus un citas lietas ienest dziļāk mājoklī.

AVOTS: radio1.lv