Pazudušā Ivana meklēšana: Līdz šim zināmie fakti [MEKLĒŠANAS TIEŠRAIDE]

© Valsts policija

3.lapa

OTRDIENA [4.jūlijs]

Plkst.02:35 Gan likumsargi, gan visi palīgi turpina meklēt piecus gadus veco puisēnu. Visi vēlreiz tiek aicināti pārmeklēt dažādas ēkas- šķūņus, pagrabus, tāpat arī kāpņu telpas un pat suņu būdas.

Plkst.04:00 Meklēšanā iesaistītie visas nakts garumā pārmeklēja Liepāju.
Ap pulksten 5:00 tiks uzsākti meklēšanas darbi pie Tosmares ezera, kur ar helikopteru tiks pārmeklēts purvainais apvidus.

bezvēsts.lv

Plkst.09:50 Neskatoties uz sliktajiem laikapstākļiem, pazudušais puisēns joprojām tiek izmisīgi meklēts. Agri no rīta apsekots arī zēna radinieku dzīvoklis, puisēns tur nav atrasts. Zēns izsludināts arī starptautiskā meklēšanā.

Plkst. 10:15 Līdz šim ir saņemtas vairākas informācijas, ka bērns ir redzēts pie Ganību ielas “Hesburger” ēstuves, pie Karostas rajona esošā veikala “Top”, kā arī autobusos. Informācija nav apstiprinājusies.

Plkst.12:50 Kopā ar namu apsaimniekotāju tiek apsekotas Tosmares rajona slēgtās telpas - bēniņi, pagrabi u.c.

Plkst.15:10 Ir sazvanīti daudzi mazdārziņu kooperatīvu īpašnieki, kuriem pieder dažādas slēgtas telpas - šķūnīši, bēniņi, pagrabi u.c. Šajā laikā minēto objektu īapšnieki slēgs vaļā šo ēku durvis, lai brīvprātīgie varētu ēkas pārmeklēt.

Plkst.19:20 Pilsēta un tās apkārtne pārmeklēta vairākas reizes. Likumsargi maina lietas izmeklēšanas taktiku. Līdz šim Valsts policija ir strādājusi ar dažādām metodēm, tostarp slēptajām. Aktīvā izmeklēšana ir norisinājusies jau no iesnieguma saņemšanas brīža. Likusargi plāno atkārtoti pārmeklēt ūdenstilpnes un purvainos apvidus. Brīvprātīgie diemžēl šajā posmā palīdzēt nevar, tāpēc darbu turpina tikai policijas speciālisti.

Valsts policija

Plkst.20:20 Valsts policija publicē attēlu, kurā redzams, kā bērns izskatījies dienā, kad aizgājis no savas dzīves vietas Liepājā. Ivanam mugurā bijusi zila jaka ar baltu zīmējumu priekšpusē, pelēks krekls ar horizontālām līnijām. Savukārt organizācija "bezvēsts.lv" informē, ka šobrīd trūkst pavedienu, tāpēc organizācija uz laiku aptur pazudušā bērna meklēšanu. "Tiklīdz Valsts policija lūgs mums palīdzību pārbaudīt kādu konkrētu apgabalu, mēs nekavējoties reaģēsim.Pagaidām mums tikai raksta un zvana ekstrasensi, kā arī agresīvi noskaņoti cilvēki, kuri aicina uzlauzt pagrabus un bēniņus. Mēs esam kategoriski pret haosu un anarhiju un šobrīd ieturam pauzi.Uzsveram, ka visu meklēšanu vada un organizē Valsts policija. Tāpēc visus jautājumus lūdzam uzdot viņiem pa tālruni - 110," norāda brīvprātīgo organizācijas pārstāvji.

TREŠDIENA [5.jūlijs]

Portāls "skaties.lv" informē, ka LNT Ziņu rīcībā nonākusi informācija, ka policija ieguvusi informāciju par jaunu kādā Karostas pārtikas veikalā fiksētu videokameru ierakstu. Tikmēr zēna mamma apstiprina, ka pati dēlu pēdējo reizi redzējusi piektdienas vakarā, kad puisēns gājis gulēt .Viņa ir arī pārliecināta, ka zēnu kaut kur tur ar varu.

Policija turpina pazudušā bērna meklēšanu.

Plkst.14:00. Valsts policija (VP) Liepājā pazudušā zēna meklēšanā piesaistījusi ūdenslīdējus.

Lai gan brīvprātīgo iesaiste Liepājā pazudušā zēna meklēšanā ir pārtraukta, šobrīd meklēšanā ar dažādām metodēm turpina iesaistīties policija un bruņotie spēki. Tāpat piesaistīti ūdenslīdēji, taču policija pagaidām neatklāj, kuras ūdenskrātuves tiek pārmeklētas.

Versijas par zēna pazušanu ir vairākas, taču policija tās nekomentē.

Krimināli

Pašā galvaspilsētas centrā apmaiņa ar apreibinošām vielām noslēdzās ar policijas iejaukšanos. Likuma pārkāpēji sev uzmanību pievērsa, uzsākot kautiņu. Iemesls pavisam vienkāršs - narkotikas neesot labas kvalitātes, vēsta "Degpunktā".