Zinātnieki nosauc alkoholiskos dzērienus, ko ieteicams lietot mazos daudzumos, lai uzlabotu veselību

© unsplash.com

Ķīnas zinātnieki nonākuši pie atziņas, ka ir divi alkoholiskie dzērieni, kuri var uzlabot sirds veselību un samazināt sirds apstāšanās risku. Lai gan ir zināms, ka alkohols ir kaitīgs veselībai, salīdzinot visus iespējamos alkoholisko dzērienu veidus, divi no tiem tiek izcelti kā labi veselībai, ja tiek lietoti normas robežās, ziņo "The Sun".

Šanhajas Fudanas universitātes zinātnieki, veicot pētījumu, secinājuši, ka šampanietis un vīns var būt labi sirds veselībai un, iespējams, tos lietojot mērenos daudzumos, samazinās sirds apstāšanās risks.

Gadiem ilgi zinātnieku vidū ir valdījis strīdīgs viedoklis par to, cik veselīgs un kādos daudzumos alkohols ir labs veselībai.

Ķīnas zinātnieki nonākuši pie atziņas, ka nelielos daudzumos vīna vai šampanieša lietošana var būt laba sirds veselībai.

Zinātniek uzsver, ka ik gadu vairāk nekā 30 000 cilvēku piedzīvo sirds apstāšanos. Izdzīvošanas iespējas, ja cilvēks neatrodas slimnīcās, ir mazākas par 10%. Pētījuma autors Huihuans Luo skaidro, ka iespējamu sirds apstāšanās risku var novērst ar veselīgu dzīvesveidu, iekļaujot uzturā vairāk augļu, saglabājot veselīgu svaru un rūpējoties par asinsspiedienu, kā arī par savu mentālo veselību. "Mūsu rezultāti liecina, ka noteiktu alkohola veidu, piemēram, sarkanvīna un baltvīna, lietošana var pasargāt no pēkšņas sirds apstāšanās."

Jaunākajā pētījumā secināts, ka, nelielos daudzumos lietojot šampanieti un vīnu, sirds apstāšanas risks samazinās par 30%.

Svarīgākais