Ārste: Apēdot šo produktu pirms alkohola lietošanas, iespējams novērst paģiras

© pexels.com

Kā zināms, alkohola lietošanai ir negatīva ietekme uz veselību. Lai arī tas visiem ir zināms, ir reizes, kad šim ieteikumam nesekojam un malkojam alkoholiskos dzērienus. Ir cilvēki, kuriem pēc alkohola lietošanas nākamā diena neatšķiras no iepriekšējām, bet citus moka neizturamas paģiras. Ārste atklāj, kā pavisam vienkāršā veidā iespējams izvairīties no nepatīkamajām sekām nākamajā dienā pēc alkohola lietošanas, vēsta "Daily Star".

Ārste Nīna Čandraskerana, kura ir specializējusies plaušu un kritiskās aprūpes medicīnā, dalās ar padomu, kā izvairīties no neizturamām paģirām nākamajā dienā pēc alkohola lietošanas.

Ārste norāda, ka pirms alkohola lietošanas nepieciešams apēst kādu konkrētu produktu, tādējādi nākamajā dienā paģiru nebūs vai būs daudz vieglākas.

"Siera ēšana pirms alkohola lietošanas var samazināt paģiru risku nākamajā dienā. Tas ir tāpēc, ka sierā ir daudz olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu, kas samazinās alkohola uzsūkšanos organismā," skaidro ārste. "Siers var palīdzēt organismam labāk metabolizēt alkoholu un novērst aknu bojājumus. Siers arī organismu apgādās ar barības vielām, kuras dzerot iet bojā alkohola dēļ." Siers ir labs B vitamīna un kalcija avots - šīs uzturvielas, lietojot alkoholu, organismā izsīkst. "Kalcijs, kuru organismā var noārdīt alkohols, palīdz uzlabot nervu un muskuļu darbību, un B vitamīni ir nepieciešami enerģijai un vielmaiņai."

Pats par sevi saprotams, ka nav viena brīnumlīdzekļa pret paģirām, tāpēc ir svarīgi dzert ar mēru!

Svarīgākais