Eksperti brīdina, kurus pārtikas produktu nekādā gadījumā nevajadzētu sasaldēt

© pexels.com

Spānijas Pārtikas drošības un uztura aģentūra (AESAN) brīdina cilvēkus, kurus pārtikas produktus nekādā gadījumā nevajadzētu sasaldēt, jo, tos atkausējot, tie var būt veselībai bīstami, ziņo "Daily Star".

AESAN brīdina par septiņiem pārtikas produktiem, kurus sasaldējot un pēcāk atkausējot, un lietojot uzturā, varam apdraudēt savu veselību.

AESAN iesaka saldētavās uzturēt -18 grādu vai zemāku temperatūru, lai novērstu iespējamos draudus veselībai, ko rada pārtikā esošie mikroorganismi. Šie mikroorganismi var aktivizēties produktu atkausēšanas laikā un var radīt risku veselībai, ja tos patērē lielos daudzumos.

Pārtikas produktu sarakstā, kurus nav ieteicams sasaldēt, iekļauti tādi neapstrādāti produkti, kā, piemēram, salātlapas, tomāti, kartupeļi, olas ar visu čaumalu, pārtika ar augstu tauku saturu, majonēze un cepta pārtiku.

Iemesls ir tāds, ka šajos produktos ātri var savairoties baktērijas un citi mikroorganismi.

AESAN norāda, ka droši ir sasaldēt un pēc tam uzturā lietot gaļu, zivis, kūpinātos gaļas izstrādājumus, dārzeņus, pākšaugus, desas, augļus, sakultas olas un maizi.

Svarīgākais