Eksperts atklāj, kāpēc skūpstīšanās ir viena no labākajām nodarbēm, lai uzlabotu veselību

© unsplash.com

Iepazīšanās eksperts atklāj, kāpēc skūpstīšanās ir viena no labākajām nodarbēm. Eksperts Džeikobs Lūkass skaidro, ka šāda jūtu izpausme (skūpstīšanās) ietekmē ne tikai mūsu garastāvokli un emocionālo pasauli, liekot justies labi, bet arī vispārējo veselību, raksts "Daily Star".

Izrādās, ka skūpstoties var samazināt stresu, stiprināt imūnsistēmu un pat zaudēt svaru.

"Siekalas satur daudzas vielas, kas spēj cīnīties ar baktērijām vai vīrusiem. Bieža kaislīga skūpstīšanās palielina mūsu siekalu plūsmu, kas var palīdzēt saglabāt veselīgāku mūsu muti, zobus un smaganas," norāda eksperts.

Tāpat viņš min, ka skūpstoties mēs sevi pakļaujam dažādiem mikrobiem, kas slēpjas otra cilvēka mutē, un tādējādi mūsu organisms ir spiests pret tiem cīnīties, rezultātā radot imunitāti.

Tajā pašā laikā pārsteidzoši, bet fakts, ka skūpstoties mēs varam zaudēt svaru. "Kaislīgi skūpstoties, mēs izmantojam vairākus ķermeņa muskuļus, un daži pētījumi liecina, ka šādi var sadedzināt pat 26 kalorijas minūtē," sajūsmā ir eksperts.

Interesanti, bet skūpstīšanās var palīdzēt samazināt arī sāpes. Skūpstoties paātrinās sirdsdarbības ātrums, kas secīgi var izraisīt asinsvadu paplašināšanos. Tādējādi eksperts aicina skūpstīties, kad ir piemeklējusi migrēna vai menstruāciju krampji. Tāpat skūpstoties organismā izdalās serotonīns, kas var strādāt ne tikai kā "laimes hormons", bet arī būt dabīgs pretsāpju līdzeklis.

Eksperts izceļ arī skūpstīšanās ietekmi uz mentālo veselību.

"Skūpstīšanās var likt jūsu smadzenēm izdalīt ķīmisku vielu kokteili, tostarp oksitocīnu, dopamīnu un serotonīnu. Tās var izraisīt eiforisku sajūtu." Organismā arī samazinās kortizola līmenis, kas ir atbildīgs par stresu.

Svarīgākais