Valstis, kurās par sauļošanos kailiem, var nonākt aiz cietuma restēm

© unsplash.com

Pludmales var iedalīt divos veidos. Vienās cilvēki var sauļoties un atpūsties pilnīgi kaili, tikmēr lielākajā daļā pludmaļu peldkostīma esamība ir strikti noteikta.

Visbiežāk pludmalēs, kurās cilvēki bauda sauli peldkostīmos, ja tur atradīsieties bez šī tērpa, varat saņemt citu cilvēku nosodošus acu skatus vai aizrādījumus. Lielākoties varēsiet izbēgt no stingrākiem sodiem. Tomēr ir vairākas valstis, kurās sauļojoties kailiem, varat nonākt nopietnās nepatikšanās.

Medijs "Daily Star" nosauc piecas valstis, kur par sauļošanos kailiem varat, neskatoties uz prāviem naudas sodiem, nonākt pat cietumā.

Kā izrādās, tad nav nepieciešams saulē atpūsties pilnīgi kailiem, lai tiktu pie soda, pietiek vien ar peldkostīma augšējās daļas neuzvilkšanu.

Dubaija

Dubaijā ir aizliegta ne tikai sauļošanās kailiem, bet sievietes var nonākt nopietnās nepatikšanās, valkājot bikini ārpus pludmales. Par to var pienākties pat sešu mēnešu ilgs cietumsods. Šie noteikumi attiecas gan uz publiskajām, gan privātajām pludmalēm.

Tunisija

Tunisijā par kailumu publiskās vietās var tikt uzlikts naudas sods vai pat piespriests cietumsods.

Ēģipte

Kailums Ēģiptē tiek uzskatīts par ārkārtīgi nepieņemamu un ir stingri aizliegts, lielā musulmaņu iedzīvotāju skaita dēļ. Ja nolemjat neievērot likumus, jums var piešķirt naudas sodu vai cietumsodu.

Trinidada un Tobago

Šī paradīzes sala ir ļoti reliģioza, un tāpēc sauļošanās kailiem ir aizliegta visā šajā Karību jūras reģionā. Arī peldkostīma valkāšana jebkur citur, izņemot pludmali, ir pārkāpums.

Malta

Maltā cilvēkiem, kuri publiski atrodas kaili, tiek piešķirts sods pēc kriminālkodeksa par "nepiedienīgu ģērbšanos". Tie, kuri nolemj pārkāpt likumu, draud naudas sods līdz 700 eiro.

Maroka

Maroka ir vēl viena valsts, kurā ir liels musulmaņu skaits, kas nozīmē to, ka publiska kailuma attēlošana ir nelikumīga. Jums var draudēt bargs naudas sods vai pat cietumsods, ja publiskā vietā būsiet kaili.

Bahamas

Kailums Bahamu salās nav pieņemams. Salā nav neviena vieta, kur būtu ļauts publiski atrasties kailiem. Pat ne privātās pludmalēs. Cilvēkiem, kuri neievēro šos noteikumus, draud naudas sods.

Svarīgākais