Ilga mūža noslēpums: tie, kas nodzīvoja līdz simt gadiem, to ēda katru dienu

© depositphotos.com

Nav noslēpums, ka pārtika, ko mēs ēdam visas mūsu dzīves laikā, tieši ietekmē mūsu organismu un novecošanās procesu.

Jo īpaši jau sen ir pierādīts, ka labu veselību daudzus gadus var saglabāt, izvairoties no jebkādas pārstrādātas pārtikas, kā arī ievērojot noteikumu, ka katras ēdienreizes laikā uz šķīvja jābūt trīs ceturtdaļām dārzeņu.

Turklāt simtgadnieku dzīvesveida pētījumi liecina, ka viņi visi ēd aptuveni vienādi. Viņu uzturs sastāv no šādiem produktiem:

1) dārzeņi
2) lapu zaļumi
3) treknas zivis
4) olīveļļa
5) augļi
6) kimči
7) rieksti
8) tumšā šokolāde
9) tomāti
10) pākšaugi.

Dzīvesstils

Atmiņas pasliktināšanās problēma ar vecumu satrauc daudzus cilvēkus. Zinātnieki saka, ka mūsu atmiņas stāvokli var ietekmēt ne tikai ģenētiskie faktori un dzīvesveids, bet arī atsevišķi pārtikas produkti.

Svarīgākais