Ķīnas zinātnieki atraduši veidu, kā palēnināt novecošanos

© pexels.com

Ķīnas zinātnieki turpina meklēt veidus, kā palēnināt cilvēku novecošanos, raksta "The Sun".

Jaunākajā pētījumā, kas publicēts žurnālā "Elsevier The Lancet Regional Health - Western Pacific", aplūkots, kā tēja var ietekmēt bioloģisko novecošanos.

Ķīnas zinātnieki nonākuši pie atklāsmes, ka, dzerot melno un zaļo tēju, tā var "pozitīvi ietekmēt novecošanos".

Sičuaņas universitātes pētnieks saka: "Mēs atklājām, ka aptuveni trīs tases tējas dienā var veicināt pretnovecošanos."

Iepriekšējie pētījumi liecina, ka tēja satur polifenolus, kas ir spēcīgi antioksidanti, kas var palīdzēt samazināt diabēta un sirds slimību risku.

Pētnieks norāda: "Tēja satur dažādus bioaktīvus savienojumus, piemēram, polifenolus, teanīnu un kofeīnu, kas var būt saistīti ar tās iespējamo pretnovecošanās iedarbību. Ir ziņots, ka polifenoli modulē zarnu mikrobiotu, kas varētu būtiski ietekmēt ar vecumu saistītu imunitātes, vielmaiņas un kognitīvo funkciju izmaiņu regulēšanu."

Dzīvesstils

Šī zivs, kas ir plaši izplatīta, bet tajā pašā laikā nenovērtēta, var kļūt par īstu superēdienu uzturā. Tā ir pieejama, viegli pagatavojama un tai ir labvēlīga ietekme uz veselību, kas neatpaliek no dārgā laša. Runa ir par sardīnēm – un lūk, kāpēc tās jāiekļauj ikdienas ēdienkartē.

Svarīgākais