"Tas nav labs"; stjuarte atklāj, kādu ēdienu lidmašīnās nevajadzēst ēst

© PantherMedia/Scanpix/LETA

Kā raksta Express.co.uk, visbiežāk lidmašīnu pasažieri izvēlas grauzdiņus un sviestmaizes ar šķiņķi un sieru. Tomēr stjuarte Selīna Bedinga aicina tos neēst, un tam ir viens iemesls.

Viņa skaidroja, ka lidojuma laikā zemā spiediena un gaisa sausuma dēļ ēdiena garša nav jūtama kā parasti. Tāpēc gaisa kuģa pasažieriem ēdiena gatavošanas procesā tiek izmantots daudz sāls.

“Sāls ēdienos lidmašīnā ir vairāk nekā lielākajā daļa gatavo ēdienu, ko mēs pērkam lielveikalos. Iemesls ir tāds, ka spiediena dēļ mēs zaudējam apmēram 30 procentus no mūsu garšas kārpiņām. Tā uzņēmumi, kas gatavo ēdienu aviokompānijām, pievieno daudz vairāk sāls, lai pasažieri iegūtu labu garšu 12 tūkstošu metru augstumā, ”stāsta stjuarte.

Kā veselīgāku alternatīvu stjuarte piedāvā dārzeņus un augļus. “Var izvēlēties, piemēram, salātus vai augļu salātus,” viņa stāsta.

Dzīvesstils

Eiropas Cilvēka reprodukcijas un embrioloģijas biedrības (ESHRE) 41. ikgadējā sanāksmē tika prezentēts pētījums, kurā atklāts, ka sievietēm ar policistisko olnīcu sindromu (PCOS) ir atšķirīga zarnu mikrobiota un vielmaiņas paraksti, kas saistīti ar priekšlaicīgu novecošanos un lielāku nelabvēlīgu grūtniecības iznākumu risku, vēsta medicalexpress.com.