"Tas nav labs"; stjuarte atklāj, kādu ēdienu lidmašīnās nevajadzēst ēst

© PantherMedia/Scanpix/LETA

Kā raksta Express.co.uk, visbiežāk lidmašīnu pasažieri izvēlas grauzdiņus un sviestmaizes ar šķiņķi un sieru. Tomēr stjuarte Selīna Bedinga aicina tos neēst, un tam ir viens iemesls.

Viņa skaidroja, ka lidojuma laikā zemā spiediena un gaisa sausuma dēļ ēdiena garša nav jūtama kā parasti. Tāpēc gaisa kuģa pasažieriem ēdiena gatavošanas procesā tiek izmantots daudz sāls.

“Sāls ēdienos lidmašīnā ir vairāk nekā lielākajā daļa gatavo ēdienu, ko mēs pērkam lielveikalos. Iemesls ir tāds, ka spiediena dēļ mēs zaudējam apmēram 30 procentus no mūsu garšas kārpiņām. Tā uzņēmumi, kas gatavo ēdienu aviokompānijām, pievieno daudz vairāk sāls, lai pasažieri iegūtu labu garšu 12 tūkstošu metru augstumā, ”stāsta stjuarte.

Kā veselīgāku alternatīvu stjuarte piedāvā dārzeņus un augļus. “Var izvēlēties, piemēram, salātus vai augļu salātus,” viņa stāsta.

Dzīvesstils

Kafijas cienītāji labi zina, ka ne katrs kafijas dzēriens ir labs veselībai. Kafija ar lielu cukura, saldinātāju vai saldā krējuma daudzumu var būt īpaši kaitīga. Tomēr jauns pētījums liecina, ka nesaldināta kafija vai kafija ar minimālu pievienotā cukura daudzumu var pozitīvi ietekmēt paredzamo dzīves ilgumu.

Svarīgākais